Ananászos csirkeragu és egzotikus süti
Hússal és desszertben, mindenhogy szeretjük :)
Tudom, most tele van minden idénygyümölcsökkel, én most mégis ilyen déligyümölcsös recepteket hozok. Mondhatnám, hogy a fogyókúra miatt, hiszen az ananász tele van vitaminnal és ásványi anyaggal, emellett emésztést gyorsító hatása is van.
De most két, gyorsan elkészíthető fogást mutatok, az egyik süti, a másik egy csirkés-ananászos ragu, amelyekkel egy kis különlegességet vihetünk a hétköznapokba.
Ananászos-sajtszószos csirkemell
Hozzávalók 4 főre:
60 dkg csirkemell
1 ananász
½ adag sajtszósz (recept itt)
Só, bors
20 dkg barna rizs
2 ek olívaolaj
A csirkemellet felcsíkozzuk, az ananászt megpucoljuk, szintén kockákra vágjuk. Az olívaolajat felhevítjük egy lábasban, rádobjuk a húst, fehéredésig kevergetjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az ananászt, ráöntjük a sajtszószt, összeforraljuk, ha kell, kicsit besűrítjük. A barna rizst forró, sós vízbe öntjük, 30-40 perc alatt megfőzzük. A raguval tálaljuk.
Egzotikus clafoutis
Hozzávalók:
5 tojás
8 dkg liszt
8 dkg cukor
1 dl tej
1 dl zsíros tejszín
3 ek kókuszreszelék
1 kicsi ananász vagy egy nagy fele
1 gránátalma
A tojásokat simára keverjük a tejszínnel, tejjel, cukorral, liszttel és kókusszal. Az ananászt megpucoljuk, kivágjuk a közepét, a felhasználható gyümölcshúst kis kockákra vágjuk. A gránátalmának kiszedjük a magvait. Mindkét gyümölcsöt egy 28 cm-es piteformába szórjuk, majd ráöntjük a tojásos masszát. 160 fokos sütőbe toljuk, 40-50 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!