2013. júl 11.

Ananászos csirkeragu és egzotikus süti

írta: Hajós Ágnes
Ananászos csirkeragu és egzotikus süti

Hússal és desszertben, mindenhogy szeretjük :)

Tudom, most tele van minden idénygyümölcsökkel, én most mégis ilyen déligyümölcsös recepteket hozok. Mondhatnám, hogy a fogyókúra miatt, hiszen az ananász tele van vitaminnal és ásványi anyaggal, emellett emésztést gyorsító hatása is van.

De most két, gyorsan elkészíthető fogást mutatok, az egyik süti, a másik egy csirkés-ananászos ragu, amelyekkel egy kis különlegességet vihetünk a hétköznapokba.

Ananászos-sajtszószos csirkemell

DSC_1671s

Hozzávalók 4 főre:

60 dkg csirkemell

1 ananász

½ adag sajtszósz (recept itt)

Só, bors

20 dkg barna rizs

2 ek olívaolaj

 

A csirkemellet felcsíkozzuk, az ananászt megpucoljuk, szintén kockákra vágjuk. Az olívaolajat felhevítjük egy lábasban, rádobjuk a húst, fehéredésig kevergetjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az ananászt, ráöntjük a sajtszószt, összeforraljuk, ha kell, kicsit besűrítjük. A barna rizst forró, sós vízbe öntjük, 30-40 perc alatt megfőzzük. A raguval tálaljuk.

DSC_1672s

Egzotikus clafoutis

 DSC_2160s1

Hozzávalók:

5 tojás

8 dkg liszt

8 dkg cukor

1 dl tej

1 dl zsíros tejszín

3 ek kókuszreszelék

1 kicsi ananász vagy egy nagy fele

1 gránátalma

 

A tojásokat simára keverjük a tejszínnel, tejjel, cukorral, liszttel és kókusszal. Az ananászt megpucoljuk, kivágjuk a közepét, a felhasználható gyümölcshúst kis kockákra vágjuk. A gránátalmának kiszedjük a magvait. Mindkét gyümölcsöt egy 28 cm-es piteformába szórjuk, majd ráöntjük a tojásos masszát. 160 fokos sütőbe toljuk, 40-50 perc alatt megsütjük.

DSC_2158s1

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

tejszín csirkemell ananász barna rizs