2013. júl 17.

Különleges gyorskaja elegánsan

írta: Hajós Ágnes
Különleges gyorskaja elegánsan

Sajtos, babos sült tortilla barbecue-szósszal

Nagyjából egy éve már írtam, mennyire szeretem a quesadilla-t, ezt a tex-mex gyorsételt. A lényege, hogy két tortillalap közé reszelt sajtot, meg még sok mindent teszünk, serpenyőben mindkét oldalát megsütjük, majd cikkekre szeletelve tálaljuk. Gyors, melegszendvics helyett is fogyasztható, mégis a megszokottól kicsit eltérő. Na és természetesen a maradékokat is simán felhasználhatjuk hozzá.

Így született meg a következő fogás is. A neve azért lett eklektikus (kevert stílusú), mert a quesadilla ugyan mexikói-amerikai, a szósz viszont kanadai. De mindegy is a származás, a lényeg, hogy nagyon finom lett!

Eklektikus quesadilla

 DSC_1889s

Hozzávalók 4 főre:

8 közepes tortilla

1 fej hagyma

40 dkg csirkemell

1 konzerv fehérbab

15 db koktélparadicsom

10 dkg cheddar sajt

10 dkg füstölt sajt

Só, bors

10 ek poutine-szósz vagy carolinai bbq szósz

1 csokor korianderzöld

3 ek olaj

 

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, a babot lecsepegtetjük, a koktélparadicsomokat nagyságtól függően 2-3 db-ba vágjuk. A sajtokat külön-külön lereszeljük, a hagymát apróra vágjuk.

Az olajon sárgára pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a csirkemellet, beletesszük a babot és a paradicsomot, ráöntjük a szószt, kicsit megsózzuk, borsozzuk. Erős lángon addig főzzük (időnként megkeverve), míg besűrűsödik a ragu. Elzárjuk a gázt és belekeverjük a durvára aprított koriandert.

Négy tortillát magunk elé terítünk, elosztjuk rajtuk a füstölt sajtot. Erre jön a ragu, majd a cheddar, végül beborítjuk a maradék tortillákkal.

Felforrósítunk egy serpenyőt, majd közepesre vesszük a lángot. Beleteszünk egy quesadillát, mikor ropogósra sült az alsó lap és megolvadt a sajt azon az oldalon, egy lapáttal óvatosan megfordítjuk és a másik lapot is ropogósra sütjük. Így járunk el a többivel is, végül cikkekre vágva tálaljuk.

DSC_1890s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

tortilla csirkemell barbecue koktélparadicsom fehér bab