2013. aug 05.

Epres torta csajos szülinapra

írta: Hajós Ágnes
Epres torta csajos szülinapra

Szuper habos, epres mascarpone-s torta

Nemrég ismét tortát készítettem. Ezúttal azonban nem csokis, hanem epres változatot, krémsajttal és egy egyszerű piskótával. Ilyen gyorsan még nem fogyott el tortám, így azt gondolom, ebben is fejlődőképes vagyok :)

Ja, és az elkészítését abszolút kezdőknek is ajánlom, egyáltalán nem ördöngösség :)

Luca epertortája

DSC_3091s
 

Hozzávalók:

5 tojás

5 ek liszt

5 ek cukor

Vaj a forma kikenéséhez

 

60 dkg eper

50 dkg tejszínes krémsajt

2 ek porcukor

2 marék citromfű

Fél citrom leve

 

0,3 l habtejszín

1 csomag tortazselé

2 ek porcukor

 

A tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. A sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, majd a liszttel. A fehérjéket kemény habbá verjük, hozzáforgatjuk a cukros sárgájához. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy 28 cm-es forma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát kivajazzuk. Beleöntjük a piskótamasszát, 30-40 percig sütjük. Kivéve langyosra hűtjük, rácson teljesen kihűtjük.

Az eper szárát levágjuk, a negyedét (a szebbeket) félretesszük a tetejére. Vékonyan felszeleteljük. A krémsajtot elkeverjük a porcukorral és az apróra vágott citromfűvel és a citrom levével. A piskótát keresztben háromfelé vágom. A krém negyedét az első réteg aljára teszem. A felszeletelt eprek felét elosztom rajta, majd rálapogatom a krém második negyedét. Erre jön a piskóta középső lapja és megismételjük az előző műveleteket, végül rátesszük az utolsó lapot.

A tejszínt felverjük a cukorral és a tortazselével. Negyedét a torta oldalára kenjük, a többit habzsákba töltjük. A félretett epreket is felszeleteljük, kirakjuk vele a torta tetejét. A szabadon maradott részeket kidíszítjük a maradék tejszínnel. Kicsit behűtjük tálalás előtt.

DSC_3099sv

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

torta mascarpone eper