2013. aug 17.

Nyár ihlette töltött sertésszűz

írta: Hajós Ágnes
Nyár ihlette töltött sertésszűz

Szűz gyümölccsel és sajttal - hidegen vagy melegen

Alapvetően a szárnyasételeket kedvelem, bár az élő csirkétől idegbajt kapok -  ronda is, büdös is, de a húsa finom... A sertéshúst az utóbbi időben kezdem megszeretni, legfőképpen a szűz része az, amiben a legtöbb fantáziát látom. Finom, puha és nagyon mutatósan elkészíthető. Viszont nálunk elég kevés helyen kapható, ha meglátok valahol, beindul a fantáziám és biztos alkotok valami finomat belőle :)

Így született meg ez a nyár ihlette töltött husi, ami biztos, hogy nem éri meg a holnapot, de ha mégis, a maradékot hidegen is el lehet csipegetni.

Őszibarackkal és camembert-rel töltött sertésszűz

 DSC_3274s1

Hozzávalók 4 főre:

2 közepes sertésszűz

10 dkg camembert

1 db őszibarack

Só, bors

2 ek olaj

 

A szűz „farkát” levágjuk, hogy egyenletes hengert kapjunk. Egy éles késsel hosszában úgy vágjuk fel, mintha egy piskótatekercset göngyölnénk ki. A belső felét sózzuk, borsozzuk, belefektetjük a csíkokra vágott sajtot és barackot, feltekerjük, kívül is sózzuk, borsozzuk. Alufóliát kiterítünk, megolajozunk. Rátesszük az egyik húst, feltekerjük, az oldalán szaloncukorszerűen megcsavarjuk, így járunk el a másikkal is. Egy tepsibe tesszük, 1-2 ujjnyi vizet öntünk alá, 180 fokos sütőbe toljuk fél órára. Mikor kész, óvatosan kigöngyöljük, egy száraz teflonserpenyőben gyorsan körbepirítjuk. Szeletelve tálaljuk.

DSC_3276s1

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

őszibarack camembert sertésszűz