Tortilla kacsamájjal, füstölt sajttal
Gyors ebéd kacsamájjal, pikánsan
Sokadik wrap receptem következik, de messze nem az utolsó. Egy problémám van vele, drágállom a boltban kapható tortillát, de még nem mertem itthon készíteni. Ezért keresem a leárazott termékeket, bedobom a fagyasztóba és mindig csak annyit veszek elő, amennyi éppen kell. 20 mp a mikróban és fogyasztható is.
Most épp chilis változatra bukkantam, jöjjön ezzel egy recept:
Chilis tortillatekercs kacsamájjal, füstöltsajt-szósszal
Hozzávalók:
4 óriás vagy 8 normál chilis tortillalap
Fél kg kacsamáj
4 dl kacsazsír
3 paradicsom
1 csomag salátakeverék vagy fél fej jégsaláta felcsíkozva
Fél l zsírszegény tejszín
8 dkg camembert
10 dkg könnyen olvadó sajt
10 dkg füstölt sajt
Szerecsendió
Só, bors
A szószhoz felforraljuk a tejszínt, a camembert-t belekockázzuk, a többi sajtot belereszeljük, alacsony lángon főzzük tovább. Kevergetjük, majd mikor úgy érezzük, hogy nem olvadnak tovább a sajtok, merülőmixerrel simára mixeljük. Addig forraljuk, míg besűrűsödik. Kevés szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük. Langyosra, vagy teljesen hidegre hűtjük.
A zsírt lassan felmelegítjük, beletesszük a falatnyi darabokra vágott májat. Addig sütjük nagyon alacsony lángon, míg a belseje rózsaszín és krémes lesz, ekkor zsírostól együtt egy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk.
A paradicsomot fél centisre szeleteljük. Tálaláskor egy tortillát kiterítünk, középen megkenjük egy ek szósszal, rátesszük a csirkemájat, pár szelet paradicsomot és egy nagy marék salátát. Erre is csorgatunk a szószból. Az alsó harmadát felhajtjuk, majd az oldalait is. Rögtön tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!