2013. sze 04.

Tortilla kacsamájjal, füstölt sajttal

írta: Hajós Ágnes
Tortilla kacsamájjal, füstölt sajttal

Gyors ebéd kacsamájjal, pikánsan

Sokadik wrap receptem következik, de messze nem az utolsó. Egy problémám van vele, drágállom a boltban kapható tortillát, de még nem mertem itthon készíteni. Ezért keresem a leárazott termékeket, bedobom a fagyasztóba és mindig csak annyit veszek elő, amennyi éppen kell. 20 mp a mikróban és fogyasztható is.

Most épp chilis változatra bukkantam, jöjjön ezzel egy recept:

Chilis tortillatekercs kacsamájjal, füstöltsajt-szósszal

 DSC_3012s

Hozzávalók:

4 óriás vagy 8 normál chilis tortillalap

Fél kg kacsamáj

4 dl kacsazsír

3 paradicsom

1 csomag salátakeverék vagy fél fej jégsaláta felcsíkozva

Fél l zsírszegény tejszín

8 dkg camembert

10 dkg könnyen olvadó sajt

10 dkg füstölt sajt

Szerecsendió

Só, bors

 

A szószhoz felforraljuk a tejszínt, a camembert-t belekockázzuk, a többi sajtot belereszeljük, alacsony lángon főzzük tovább. Kevergetjük, majd mikor úgy érezzük, hogy nem olvadnak tovább a sajtok, merülőmixerrel simára mixeljük. Addig forraljuk, míg besűrűsödik. Kevés szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük. Langyosra, vagy teljesen hidegre hűtjük.

A zsírt lassan felmelegítjük, beletesszük a falatnyi darabokra vágott májat. Addig sütjük nagyon alacsony lángon, míg a belseje rózsaszín és krémes lesz, ekkor zsírostól együtt egy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk.

A paradicsomot fél centisre szeleteljük. Tálaláskor egy tortillát kiterítünk, középen megkenjük egy ek szósszal, rátesszük a csirkemájat, pár szelet paradicsomot és egy nagy marék salátát. Erre is csorgatunk a szószból. Az alsó harmadát felhajtjuk, majd az oldalait is. Rögtön tálaljuk.

 DSC_3015s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

tortilla kacsamáj füstölt sajt