Pöfetegszezon! - Rántott gomba sajttal, sonkával töltve
Cordon bleu hús nélkül, amit mindenki szereti fog
A minap ismét megpillantottam a piacon egyik kedvenc gombafajtámat, az óriáspöfeteget. Volt belőle kézilabda-méretű és egészen óriási is. Tavaly simán csak rántott gombát készítettem belőle, idén azonban merészebb voltam. Egyik kedvencem a cordon bleu (amit sokan helytelenül gordon-nak írnak-ejtenek). Éppen nem igen kívántam a húst, gondoltam, kipróbálom ezt a sajttal-sonkával töltött bundás finomságot pöfeteggel. Annyira jó lett, hogy az én finnyás kisfiam kettőt is megevett belőle! Sőt, akik nem szeretik a gombát, azok is elkészíthetik, egyáltalán nincs markáns gombaíze és nagyszerűen párosítható bármilyen salátával vagy, mint nálunk, krumplipürével.
(Azóta már készítettem egy másik ételt is pöfeteg-gombával, nemsoká ezt is megosztom veletek)
Pöfeteg-cordon bleu
Hozzávalók 4 főre:
Fél kg óriáspöfeteg-gomba
10 dkg sonka
10 dkg sajt
Só
Liszt, tojás (4), zsemlemorzsa a panírozáshoz
Olaj a sütéshez
A gombát kétcentisre szeleteljük, héját lehúzzuk (én egy óriási darabnak a negyedét vettem, felszeletelve úgy nézett ki, mint a sajt), mindkét oldalukat megsózzuk, kicsit állni hagyjuk. A sonkát és a sajtot vékonyra szeleteljük. Két gombaszelet közé sajtot, sonkát és megint sajtot teszünk. A szokásos módon bepanírozzuk, bő, forró olajban kisütjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!