Angol édesség lekvárral, habosan
Diós süti, teához a legjobb!
Az ötlet, hogy elkészítsem ezt a sütit, onnan jött, hogy mindkét szomszédom kedvesen ellátott dióval. Már egy részét megtörtük, de még mindig rengeteg lóg a zsákban. Gondoltam, el kellene kezdeni pusztítani, mindenki imádja, nekem meg nem kell végre kifizetnem érte egy vagyont a piacon. Mivel sütikben nem vagyok annyira otthon, segítségül hívtam a google-t, és a felkínált receptek közül ezt a finomságot választottam.
Persze most sem sikerült magam tartanom az eredeti recepthez, de nekem ez így nagyon nagyon ízlett. Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, próbáljátok ki ti is!
Angol teasüti
Hozzávalók:
20 dkg liszt
3 tojás
10 dkg porcukor
15 dkg vaj
Késhegynyi szódabikarbóna
15 dkg darált dió
12 dkg porcukor
Kis üveg gyümölcslekvár
A lisztet simára keverjük a tojások sárgájával, a porcukorral, szódabikarbónával és a vajjal. 20x30-as sütőpapíros tepsibe simítjuk. Rákenjük a lekvárt. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzákeverjük a porcukrot és a darált diót, elosztjuk a lekvár tetején. 180 fokos sütőben barnára sütjük a tetejét (15-20 perc). Kihűlve szeleteljük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!