Zöldséges, kolbászos tarhonyaleves
Melengető leves olcsón
Van az úgy, hogy egy darabka kolbásznál meg pár zöldségnél nincs több otthon, de valami tartalmas levesre vágyunk. Én a múltkorában így jártam, éppen elég hideg volt kinn, valami nagyon melengetőt, fűszereset szerettem volna. Zolika is otthon volt, szóval nagyon különlegeset nem alkothattam, mert még nem eszi meg :)
Így esett a választásom a tarhonyalevesre, felturbóztam a zöldségekkel és a kolbásszal, sőt a saját adagomat jókora adag csípős paprikával is ízesítettem. 20 perc alatt kész lett és igazi tartalmas, gyomormelengető fogás lett!
Kolbászos tarhonyaleves
Hozzávalók 4 főre:
1 paprika
1 paradicsom
1 hagyma
1 közepes krumpli
1 gerezd fokhagyma
10 dkg tarhonya
15 dkg füstölt kolbász
Só, bors
1 ek olaj
Ízlés szerint erőspaprika-krém
A paprikát és a hagymát apróra, a paradicsomot kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk egy lábasban, rádobjuk a hagymát és a paprikát. Mikor megfonnyadtak, mehet rá a paradicsom és a fokhagyma, pár kavarás után a tarhonya, a kockákra vágott, hámozott krumpli és a darabolt kolbász is. Pár percig együtt pirítjuk, kevergetjük, majd felöntjük 1, 2 l vízzel. Addig főzzük, míg a tarhonya és a krumpli is megpuhul.
Ekkor hozzáadunk 1 csokor apróra vágott petrezselymet és még 2 percig főzzük. Ízlés szerint erőspaprika-krémmel ízesítjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!