2014. jan 31.

Frankfurti - nem leves, saláta!

írta: Hajós Ágnes
Frankfurti - nem leves, saláta!

Káposztás, virslis saláta paprikás öntettel

A frankfurti levessel (mint oly sok minden mással) hadilábon álltam gyerekkoromban. Utáltam a káposzta ízét, meg az állagát... Nem is jutott eszembe pár évvel ezelőttig, hogy készítsek. Akkor ugyanis a Zolika mondta, hogy az volt az ebéd és milyen finom volt.

Az utóbbi időben elég sok salátát eszek, valahol megláttam egy Frankfurti saláta elnevezésű valamit. Na, az a recept pont nem tetszett, de elindultak a gondolataim. Mondhatom, igazán finom, magyaros ízvilágú saláta sikerült, a kedvencem lett:

Frankfurti saláta paprikás öntettel

 DSC_5598s

Hozzávalók 4 főre:

1 nagy kínai kel

4 közepes fej lilahagyma

20 dkg juhsajt

5 pár virsli

1 kk majoranna

2 kk olaj

4 dl tejföl

3 kk pirospaprika

2 kk őrölt kömény

Só, bors

 

A kínai kelt és a lilahagymát vékonyan felszeleteljük, a juhsajtot egycentisre kockázzuk. Egy nagyobb tálban kézzel összeforgatjuk.

A virslit felkarikázzuk. Az olajat felhevítjük, megfuttatjuk rajta a majorannát. Rádobjuk a virslikarikákat, időnként megkeverve közepes lángon megpirítjuk. Kihűtjük, háromnegyed részét a zöldségekhez keverjük.

A tejfölt simára keverjük a pirospaprikával, köménnyel, sózzuk, borsozzuk.

Összeforgatjuk vele a salátát (hűtőben akár másnap is fogyasztható, nem esik össze). Tálaláskor a maradék virslikarikával díszítjük.

DSC_5590s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

tejföl majoranna lilahagyma virsli juhsajt kömény kínai kel