Frankfurti - nem leves, saláta!
Káposztás, virslis saláta paprikás öntettel
A frankfurti levessel (mint oly sok minden mással) hadilábon álltam gyerekkoromban. Utáltam a káposzta ízét, meg az állagát... Nem is jutott eszembe pár évvel ezelőttig, hogy készítsek. Akkor ugyanis a Zolika mondta, hogy az volt az ebéd és milyen finom volt.
Az utóbbi időben elég sok salátát eszek, valahol megláttam egy Frankfurti saláta elnevezésű valamit. Na, az a recept pont nem tetszett, de elindultak a gondolataim. Mondhatom, igazán finom, magyaros ízvilágú saláta sikerült, a kedvencem lett:
Frankfurti saláta paprikás öntettel
Hozzávalók 4 főre:
1 nagy kínai kel
4 közepes fej lilahagyma
20 dkg juhsajt
5 pár virsli
1 kk majoranna
2 kk olaj
4 dl tejföl
3 kk pirospaprika
2 kk őrölt kömény
Só, bors
A kínai kelt és a lilahagymát vékonyan felszeleteljük, a juhsajtot egycentisre kockázzuk. Egy nagyobb tálban kézzel összeforgatjuk.
A virslit felkarikázzuk. Az olajat felhevítjük, megfuttatjuk rajta a majorannát. Rádobjuk a virslikarikákat, időnként megkeverve közepes lángon megpirítjuk. Kihűtjük, háromnegyed részét a zöldségekhez keverjük.
A tejfölt simára keverjük a pirospaprikával, köménnyel, sózzuk, borsozzuk.
Összeforgatjuk vele a salátát (hűtőben akár másnap is fogyasztható, nem esik össze). Tálaláskor a maradék virslikarikával díszítjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!