Maradékokból elsőosztályút
Avokádó különleges lazackrémmel
A következő recept a múltkori hűtőkisöprésem eredménye. Találtam egy sarokban árválkodó avokádót, egy aznap fogyasztható csomag füstölt lazacot meg kecskesajtot.
Na, most biztos sokan felszisszennek, hogy milyen jól megy nekem, hogy ezek a maradékok a hűtőmben, pedig az ok egész más. Három különböző időpontban találtam őket elég kedvező áron és addig vártam a megfelelő pillanatra, hogy elfogyasszam, hogy majdnem lejártak :)
A képek sajnos nem lettek tökéletesek, mert délután, mikor fotóztam, már félhomály volt, reggelre meg nem maradt:)
Tormás-kecskesajtos lazackrém avokádóban
Hozzávalók 4 főre:
10 dkg füstölt lazac
10 dkg sajtkrém
10 dkg friss kecskesajt
1 ek torma
1 kk mustár
1 kk majonéz
1 ek puha vaj
Só, bors
4 avokádó
2 ek szezámmag
Az avokádón és a szezámmagon kívül a többi összetevőt villával összenyomkodjuk, vagy késes robotgépben felaprítjuk. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
Az avokádókat hosszában félbevágjuk, megcsavarjuk, kettéválasztjuk. A magba belenyomjuk a kést, kiemeljük. Az avokádókat óvatosan meghámozzuk, tányérra ültetjük. A krémet csillagcsöves nyomózsákba töltjük, az avokádók magjának helyére nyomunk belőle egy adagot.
A szezámmagot száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, miután kihűlt, rászórjuk a sajtkrémre.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!