2014. feb 16.

Leveles ropogós nassolnivaló fél óra alatt

írta: Hajós Ágnes
Leveles ropogós nassolnivaló fél óra alatt

Gyors vendégváró sajttal, leveles tésztával

Ha bejelentkeznek rég nem látott rokonaink vagy ismerőseink, illik valami finomat eléjük varázsolnunk. Nekem ilyen esetekre van otthon a mélyhűtőben leveles tészta. Ez az a dolog, amivel soha nem fogok otthon próbálkozni, nem éri meg sem árban, sem fáradságban.

Az itt következő ropogtatnivaló elkészítése sütéssel együtt 45 perc. De tényleg, a leveles tésztát mikróban 5 perc alatt fel lehet engedni, a reszelés, formázás 15 perc, a sütés pedig max. 25. Íme:

Sajtos ropogós csavart

 DSC_4404s

Hozzávalók:

1 csomag (500 g) leveles tészta

20 dkg reszelt sajt

1 tojás

Nagy csipet só

Szezámmag a szóráshoz (vagy bármilyen más, pl. köménymag)

 

A tésztát, ha fagyasztott, kiolvasztjuk, 25 cm széles, pár mm vastag téglalappá nyújtjuk. Az egészet megkenjük a felvert, sózott tojással. A hosszabbik oldal mentén a felére elosztjuk a reszelt sajtot, ráhajtjuk a másik felét, rányomkodjuk. Derelye- vagy pizzavágóval 2 cm-es csíkokra szeljük. Mindegyik darabot kétszer megtekerjük, egymástól pár cm-re tepsibe fektetjük. Megkenjük a tojással a tetejüket is, megszórjuk szezámmaggal.

200 fokos sütőbe toljuk, aranybarnára sütjük.

DSC_4404s

Szólj hozzá

sajt leveles tészta szazámmag