Saltimbocca - ugorj a számba!
A klasszikus olasz recept csirkével
Ismét egy egyszerű étel hangzatos névvel. Magyarra fordítva azt jelenti, ugorj a számba :)
Ez a vicces név annyit takar, hogy a húst kisebb, egy-két falatnyi adagokra vágjuk, így fedjük le finom érlelt sonkával, majd rátűzünk egy zsályalevelet.
Ez utóbbira pedig roppant büszke vagyok, hiszen az én kis kertemben nőtt a zsálya. Én ültettem. Szerencsére a fűszernövények nem túl igényesek, átélte a telet (a kakukkfű és a rozmaring is!). Mindenkinek ajánlom, akinek akár egy zsebkendőnyi kis kertje is van, legalább ezt a három növényt próbálja tartani, összehasonlíthatatlan a friss fűszer íze az ételben. A negyedik a bazsalikom, de az sajnos nem szereti a hideget, meg valamiért engem se, nálam elpusztul... Azért nem adom fel, fő a kitartás!
Vissza az ételhez. Ez egy olasz klasszikus, ha jól tudom, eredetileg borjúhúsból készül, én most csirkecomb-filéből készítettem, az a kedvenc húsfajtám. Bármilyen körettel finom, én friss salátával fogyasztottam, de krumplipürével is finom lehet. A maradékot meg estig csak úgy magában elcsipegetni... :)
Saltimbocca csirkecombból
Hozzávalók 4 főre:
5 egész csirkecomb
15 dkg pármai sonka
Kb. 25 db nagyméretű zsályalevél
Olaj
Só, bors
A csirkecombokat kifilézzük, bőrüket félre tesszük. Kétujjnyi darabokat vágunk a húsból, befedjük ugyanekkora sonkadarabbal, ráhelyezünk egy zsályalevelet. Az egészet fogpiszkálóval rögzítjük.
200 fokos sütőben kb. fél órát sütjük.
Ízlés szerinti körettel fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!