Paradicsomsaláta-variációk I.
Balzsamos, frissítő saláta a kedvenc zöldségemmel
Le sem tagadhatnám, hogy imádom a paradicsomot. Nyári kedvenc étkem a sült sajt paradicsomsalátával, ami, amellett, hogy max. 10 perc alatt elkészül, még nem is hizlal. Az alap paradicsomsaláta-recepttel sincs semmi bajom, de néha azért variálok rajta. Így a született a következő finomság, bármilyen hús vagy sült mellé ajánlom, de simán magában is isteni...
(az egyes a címben azt jelzi, hogy ez egy sorozat része, sok ötletem van még!)
Bazsalikomos paradicsomsaláta fokhagymamorzsával
Hozzávalók 4 főre:
60 dkg érett, lédús paradicsom
Fél csokor (1 maréknyi) friss bazsalikom
3 fej lilahagyma
3 + 5 ek olívaolaj
2 ek balzsamecet
8 nagy gerezd fokhagyma
Só, bors
A fokhagymákat apróra vágjuk, az 5 ek olívaolajon világosbarnára pirítjuk, majd papírtörlőre szedve kihűtjük.
A paradicsomokat 3-4 cm-es darabokra, a lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, egy tálba tesszük. Rátépkedjük a bazsalikomot, megszórjuk a fokhagymamorzsával. A 3 ek olívaolajat simára keverjük a balzsamecettel, sóval, borssal. Ezzel óvatosan összeforgatjuk a zöldségeket.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!