2014. máj 06.

Paradicsomsaláta-variációk I.

írta: Hajós Ágnes
Paradicsomsaláta-variációk I.

Balzsamos, frissítő saláta a kedvenc zöldségemmel

Le sem tagadhatnám, hogy imádom a paradicsomot. Nyári kedvenc étkem a sült sajt paradicsomsalátával, ami, amellett, hogy max. 10 perc alatt elkészül, még nem is hizlal. Az alap paradicsomsaláta-recepttel sincs semmi bajom, de néha azért variálok rajta. Így a született a következő finomság, bármilyen hús vagy sült mellé ajánlom, de simán magában is isteni...

(az egyes a címben azt jelzi, hogy ez egy sorozat része, sok ötletem van még!)

Bazsalikomos paradicsomsaláta fokhagymamorzsával

DSC_6597s1

Hozzávalók 4 főre:

60 dkg érett, lédús paradicsom

Fél csokor (1 maréknyi) friss bazsalikom

3 fej lilahagyma

3 + 5 ek olívaolaj

2 ek balzsamecet

8 nagy gerezd fokhagyma

Só, bors

 

A fokhagymákat apróra vágjuk, az 5 ek olívaolajon világosbarnára pirítjuk, majd papírtörlőre szedve kihűtjük.

A paradicsomokat 3-4 cm-es darabokra, a lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, egy tálba tesszük. Rátépkedjük a bazsalikomot, megszórjuk a fokhagymamorzsával. A 3 ek olívaolajat simára keverjük a balzsamecettel, sóval, borssal. Ezzel óvatosan összeforgatjuk a zöldségeket.

DSC_6599s1

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

paradicsom fokhagyma balzsamecet olívaolaj lilahagyma