20 perces kagylós tészta
Villámgyors ebéd nem csak hétköznapra
Történt egyszer, hogy szó szerint elfelejtettem ebédet főzni (azért ez nálam nagyon ritka :)). Annyi dolgom volt, hogy nem értem a végére, 11-kor jött a felismerés, hogy a valami ételt csak össze kéne dobni. Én csak akkor indultam haza és a hozzánk legközelebb eső árusítóhelyen nem igazán volt élelmiszer, max. konzerv. Akkor már legyen különleges, vettem egy kagylókonzervet, mikor Olaszországban voltunk, úgyis kétpofára tömtem magamba...:)
A többit meg rábíztam a konyhaszekrényre, tészta van, szószt meg majd rittyentek hozzá. Hát, mondhatom, ismét bebizonyosodott, hogy az egyszerű bizony nagyszerű is. Hiába csak egy csütörtök volt, az íze miatt akár ünnepi étel is lehetett volna. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!
Kagylós tészta
Hozzávalók 4 főre:
20 dkg gemelli (vékony csavart) tészta
2 konzerv olívaolajban eltett kagyló
3 gerezd fokhagyma
2 marék koktélparadicsom
Egy csokor petrezselyem
Só, bors
2 citrom
A tésztát megfőzzük, leszűrjük, a levéből félreteszünk 1-2 dl-t.
A konzervekben levő olajat egy serpenyőbe öntjük, alágyújtunk. Belenyomjuk a fokhagymát, rádobjuk a félbevágott paradicsomokat. Erre jönnek a kagylók, óvatosan sózzuk, alaposan borsozzuk. Apróra vágjuk a petrezselymet, 1 ek kivételével az ételhez adjuk. Hozzákeverjük a tésztát, rányomjuk egy fél citrom levét, átforgatjuk. Ha kevés lenne rajta a nedvesség, adhatunk hozzá a tészta főzővizéből.
Tálaláskor egy adag tésztát tányérra szedünk, megszórjuk a maradék petrezselyemmel, citromszelettel díszítjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!