2014. jún 05.

"Egyszerű" gombás tészta 20 perc alatt

írta: Hajós Ágnes
"Egyszerű" gombás tészta 20 perc alatt

Gyors zsályás, shimeji gombás különlegesség

Nemrég az egyik multiban találtam egy érdekes fajta gombát, nem is volt drága, megvettem. Rögtön másnap gyors ebédet kellett készítenem, gondoltam, megkóstoljuk az új szerzeményt :)

Nagyon mutatós kis ételt sikerült összehoznom, amit végtelenül egyszerű elkészíteni, de az íze egyáltalán nem szokványos. Nagyon finom, bármilyen gombával el lehet készíteni, de ha véletlenül összefuttok ezzel a shimeji fajtával, az alábbi receptet mindenképpen próbáljátok ki:

Tészta shimeji gombával, ropogós zsályával

 DSC_6213s

Hozzávalók:

25 dkg spagetti

40 dkg shimeji gomba (vagy más)

20 dkg füstölt szalonna

1 csokor petrezselyem

15 nagy zsályalevél

Só, bors

 

A spagettit a szokásos módon kifőzzük. Leszűrjük, a főzőléből egy pohárnyit félreteszünk.

Egy serpenyőben kiolvasztjuk a csíkokra vágott szalonna zsírját, félretesszük a pörcöket, a zsír 2/3 részét kiöntjük. A többiben ropogósra sütjük a zsályaleveleket (2-3 perc), ezt is félretesszük. A gombák szárának alsó részét, ahol össze vannak nőve, levágjuk.

DSC_6205s

A többit a serpenyőbe dobjuk, alacsony lángon, kevergetve 10 percig pirítjuk. Kicsit sózzuk, nagyon borsozzuk. A petrezselymet apróra vágjuk, a gombára szórjuk, hozzáöntjük a spagettit és a pörcöket, összekeverjük. Elzárjuk a lángot, hozzáöntünk kb. 1 dl főzőlevet, összeforgatjuk. Ha száraznak érezzük, még önthetünk hozzá a léből. A ropogós zsályával megkoronázva azonnal tálaljuk.

DSC_6209s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért! 

Szólj hozzá

spagetti gomba zsálya szalonna