2014. jún 21.

Endívia sok zöldséggel, sajttal, sütőben

írta: Hajós Ágnes
Endívia sok zöldséggel, sajttal, sütőben

Paradicsomos, kecskesajtos sült saláta

 Azt hiszem, sikerült végre egy olyan ételt készítenem, ami ugyan vega, viszont egy igazi húsevő is imádná (persze nem főételnek, de tökéletes ínyenc köret lesz). Nemrégiben ismét hűtőkisöprést végeztem, kipakoltam a lejárati határidőhöz közeli dolgokat és rögtönöztem.

És, ahogy a mondás tartja, a hirtelen ötlettől vezérelt gondolatok a legjobbak, isteni lett :)

 

Sült endívia petrezselymes gombával és tormás-paradicsomos kecskesajttal töltve

 DSC_0303s

Hozzávalók 4 főre:

2 endívia

20 dkg friss kecskesajt

4 ek frissen reszelt torma

35 dkg gomba

2 ek olívaolaj

1 ek vaj

Só, bors

1 csokor petrezselyem

1 paradicsom

4 ek tejföl

1 kis doboz retekcsíra

 

A gombát felszeljük, a vaj és olaj keverékén 5 perc alatt megsütjük. Közben sózzuk, borsozzuk, a végén belekeverjük a felaprított petrezselymet.

Az salátákat leveleire szedjük, egy tűzálló tálba fektetjük. A nagyon kicsi leveleket felaprítjuk, a kecskesajthoz adjuk. Villával összetörjük, hozzákeverjük a tormát, az apró kockákra vágott paradicsomot és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk.

Az endívia-csónakokban elosztjuk először a sült gombát, majd a kecskesajtos keveréket.

DSC_0291s

10 percre forró grillsütőbe toljuk.

Tálaláskor a tetején elosztjuk a retekcsírát.

DSC_0297s1

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

csíra gomba tejföl kecskesajt vaj endívia torma petrezselyem