Endívia sok zöldséggel, sajttal, sütőben
Paradicsomos, kecskesajtos sült saláta
Azt hiszem, sikerült végre egy olyan ételt készítenem, ami ugyan vega, viszont egy igazi húsevő is imádná (persze nem főételnek, de tökéletes ínyenc köret lesz). Nemrégiben ismét hűtőkisöprést végeztem, kipakoltam a lejárati határidőhöz közeli dolgokat és rögtönöztem.
És, ahogy a mondás tartja, a hirtelen ötlettől vezérelt gondolatok a legjobbak, isteni lett :)
Sült endívia petrezselymes gombával és tormás-paradicsomos kecskesajttal töltve
Hozzávalók 4 főre:
2 endívia
20 dkg friss kecskesajt
4 ek frissen reszelt torma
35 dkg gomba
2 ek olívaolaj
1 ek vaj
Só, bors
1 csokor petrezselyem
1 paradicsom
4 ek tejföl
1 kis doboz retekcsíra
A gombát felszeljük, a vaj és olaj keverékén 5 perc alatt megsütjük. Közben sózzuk, borsozzuk, a végén belekeverjük a felaprított petrezselymet.
Az salátákat leveleire szedjük, egy tűzálló tálba fektetjük. A nagyon kicsi leveleket felaprítjuk, a kecskesajthoz adjuk. Villával összetörjük, hozzákeverjük a tormát, az apró kockákra vágott paradicsomot és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk.
Az endívia-csónakokban elosztjuk először a sült gombát, majd a kecskesajtos keveréket.
10 percre forró grillsütőbe toljuk.
Tálaláskor a tetején elosztjuk a retekcsírát.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!