Csirkemell almával, mozzarellával, bazsalikommal
Egyszerűen egészséges csirkeétel - nagy sikerrel
Nemrégiben felkért egy ismerősöm, hogy az általa szervezett fogyókúrás táborba állítsak össze pár napra étrendet. Nem kell semmi komolyra gondolni, alacsony kalória- és szénhidráttartalmú ételekre volt szüksége, amiknek az elkészítése sem ördöngösség. Rengeteg ötletem volt, örültem a kihívásnak, hiszen mostanában sokat foglalkozom az egészséges életmóddal.
Az egyik első ötletem a következő sült csirkemell volt, amit mozzarellával és bazsalikommal bolondítottam meg, köretnek pedig sült almát kínáltam hozzá. Mindenkinek nagyon ízlett, szerintem ezzel a fogással általános sikert lehet aratni, még a legfinnyásabbak is megeszik :)
Mozzarellás-bazsalikomos csirkemell sült almával
Hozzávalók 4 főre:
50 dkg csirkemell
2 golyó mozzarella
1 csokor bazsalikom
Só, bors
2 ek olívaolaj
5 nagy alma
2 tk fahéj
A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat megsózzuk, -borsozzuk, majd egy tűzálló tálba fektetjük. A mozzarellákat lecsepegtetetjük, vékonyan felszeleteljük. A bazsalikom-levelekkel felváltva a csirkemellekre helyezzük.
200 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt a húsra olvad, esetleg meg is barnul itt-ott (20-30 perc).
Közben az almákat félbe vágjuk, magházukat kiszedjük. A feleket két-háromba vágjuk. Megszórjuk fahéjjal, a hús mellé toljuk a sütőbe, míg elveszti a keménységét, de nem puhul meg teljesen.
Tálaláskor két szelet sajtos hús mellé szedünk néhány sült almadarabot, bazsalikom-levelekkel díszítjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!