"Egyszerű" fogás - csirkemell zöldségekkel
A karácsonyi nagy lakomák előtt egy kis diéta színesen, ízesen :)
Tudvalevő, hogy nem igazán szeretem a csirkemellet. Viszont szépen megtölteni csak ezt lehet, arról nem is beszélve, hogy nem hizlal.
A következő fogás olyan szép színesre és főleg nagyon finomra sikeredett, hogy biztos ízleni fog azoknak is, akik nem törődnek holmi szénhidráttal és kalóriával :)
Spenótos ordás csirkemell marinált paprikás, pórés kölessel
Hozzávalók 4 főre:
60 dkg csirkemell
40 dkg spenót
15 dkg orda (savósajt)
1 ek aprított snidling
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
Só, bors
20 dkg köles
Fél adag marinált paprika (recept itt)
1 szál póréhagyma
Kevés olaj a sütéshez
A csirkemelleket vékonyra klopfoljuk, minden oldalukat sózzuk, borsozzuk.
A spenótot száraz teflonserpenyőbe tesszük, megvárjuk, míg összeesik. Langyosra hűtjük, kinyomkodjuk belőle a nedvességet, durvára vágjuk. Összeforgatjuk az ordával, a tojással, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott snidlinggel. Szintén sózzuk, borsozzuk. Elosztjuk a csirkemelleken, felgöngyöljük, majd alufóliába tekerjük, a széleit megcsavarjuk, mint a szaloncukrot.
Egy tepsire ültetjük a roládokat, egy ujjnyi vizet aláöntünk, majd 200 fokos sütőbe toljuk fél órára. Kivéve langyosra hűtjük.
Addig a kölest, mint a rizst, sós, dupla mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Kihűtjük. A marinált paprikát és a pórét apró kockákra vágjuk, összeforgatjuk a kölessel.
Tálalás előtt a roládokat kicsomagoljuk, enyhén kiolajozott serpenyőben minden oldalukat átpirítjuk.
Ferdén felszeletelve, a salátával körítve tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!