2014. dec 17.

"Egyszerű" fogás - csirkemell zöldségekkel

írta: Hajós Ágnes
"Egyszerű" fogás - csirkemell zöldségekkel

A karácsonyi nagy lakomák előtt egy kis diéta színesen, ízesen :)

Tudvalevő, hogy nem igazán szeretem a csirkemellet. Viszont szépen megtölteni csak ezt lehet, arról nem is beszélve, hogy nem hizlal.

A következő fogás olyan szép színesre és főleg nagyon finomra sikeredett, hogy biztos ízleni fog azoknak is, akik nem törődnek holmi szénhidráttal és kalóriával :)

 Spenótos ordás csirkemell marinált paprikás, pórés kölessel

 DSC_0904s

Hozzávalók 4 főre:

60 dkg csirkemell

40 dkg spenót

15 dkg orda (savósajt)

1 ek aprított snidling

1 tojás

2 gerezd fokhagyma

Só, bors

20 dkg köles

Fél adag marinált paprika (recept itt)

1 szál póréhagyma

Kevés olaj a sütéshez

 

A csirkemelleket vékonyra klopfoljuk, minden oldalukat sózzuk, borsozzuk.

A spenótot száraz teflonserpenyőbe tesszük, megvárjuk, míg összeesik. Langyosra hűtjük, kinyomkodjuk belőle a nedvességet, durvára vágjuk. Összeforgatjuk az ordával, a tojással, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott snidlinggel. Szintén sózzuk, borsozzuk. Elosztjuk a csirkemelleken, felgöngyöljük, majd alufóliába tekerjük, a széleit megcsavarjuk, mint a szaloncukrot.

Egy tepsire ültetjük a roládokat, egy ujjnyi vizet aláöntünk, majd 200 fokos sütőbe toljuk fél órára. Kivéve langyosra hűtjük.

Addig a kölest, mint a rizst, sós, dupla mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Kihűtjük. A marinált paprikát és a pórét apró kockákra vágjuk, összeforgatjuk a kölessel.

Tálalás előtt a roládokat kicsomagoljuk, enyhén kiolajozott serpenyőben minden oldalukat átpirítjuk.

Ferdén felszeletelve, a salátával körítve tálaljuk.

DSC_0907s

 Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

 

Szólj hozzá

spenót fokhagyma póréhagyma csirkemell köles marinált paprika orda