Ínycsiklandó halétel nem csak halrajongóknak
Ropogós kéreg alatt sült ízletes tengeri hal
Ennek az ételnek nincs nagy története. Kicsit már untam a sima sült halfilét, ezért egy olyan kérget találtam ki rá, amit azok is szeretni fognak, akik egyébként nem rajonganak a halért. Bejött, azóta többször is készítenem kellett :)
Mogyorós morzsa alatt sült tengeri halfilé
Hozzávalók:
70 dkg tengeri halfilé
10 dkg sós, pörkölt földimogyoró
1 csokor petrezselyem
2 vastag szelet magos, barna kenyér
2 nagy ág kakukkfű
8 dkg sajt
Bors
5 ek olívaolaj
A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk. Ezt, a petrezselymet, kenyeret, kakukkfűleveleket, reszelt sajtot egy késes aprítógépbe tesszük, megborsozzuk, felöntjük 4 ek olívaolajjal, összemixeljük. Morzsalékos, majdnem összeálló masszának kell lenni. A maradék egy ek olajat egy jénai alján elkenjük, beletesszük a halszeleteket. Nagyon óvatosan megsózzuk, majd eloszlatjuk rajtuk a mogyorós morzsát. 200 fokos sütőbe toljuk kb. fél órára, míg a morzsa megbarnul.
Salátával fogyasztjuk. Receptötlet itt.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!