2014. dec 27.

Ínycsiklandó halétel nem csak halrajongóknak

írta: Hajós Ágnes
Ínycsiklandó halétel nem csak halrajongóknak

Ropogós kéreg alatt sült ízletes tengeri hal

Ennek az ételnek nincs nagy története. Kicsit már untam a sima sült halfilét, ezért egy olyan kérget találtam ki rá, amit azok is szeretni fognak, akik egyébként nem rajonganak a halért. Bejött, azóta többször is készítenem kellett :)

Mogyorós morzsa alatt sült tengeri halfilé

 DSC_0729s

Hozzávalók:

70 dkg tengeri halfilé

10 dkg sós, pörkölt földimogyoró

1 csokor petrezselyem

2 vastag szelet magos, barna kenyér

2 nagy ág kakukkfű

8 dkg sajt

Bors

5 ek olívaolaj

 

A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk. Ezt, a petrezselymet, kenyeret, kakukkfűleveleket, reszelt sajtot egy késes aprítógépbe tesszük, megborsozzuk, felöntjük 4 ek olívaolajjal, összemixeljük. Morzsalékos, majdnem összeálló masszának kell lenni. A maradék egy ek olajat egy jénai alján elkenjük, beletesszük a halszeleteket. Nagyon óvatosan megsózzuk, majd eloszlatjuk rajtuk a mogyorós morzsát. 200 fokos sütőbe toljuk kb. fél órára, míg a morzsa megbarnul.

Salátával fogyasztjuk. Receptötlet itt.

DSC_0730s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

kenyér hal mogyoró vaj kakukkfű petrezselyem