Krémes rántott csirke - hogy mi?
Különleges bundába bújt puha pipi :)
Az úgy van nálunk, hogy legalább kéthetente rántott húst kell sütni. Nagyon ritkán készül disznóhúsból, mert annyira nem is szeretem, meg soha nem lesz igazán puha, szaftos, omlós. Általában egész csirkecombot veszek, kifilézem (a csontokból lesz a leves) , és úgy rántom ki.
Vagy az alsó részét a gyerekeknek így.
De lássuk be, néha kell egy kis változatosság, így nemrég kipróbáltam valami újat. Nagyon megtetszett ez a bunda, ami ugyan egyáltalán nem ropog, viszont a sajttól olyan lesz, mintha valami krémesen lágy réteg venné körül a húst, (sajnos?) abbahagyhatatlan...
Az ötlet innen volt.
Sajtkrémes bundában sült csirkefalatkák
Hozzávalók 4 főre:
6 csirke felsőcomb-filé (vagy 1 kg csirkemell, kisebb darabokra vágva)
Só
Bő olaj a sütéshez
A bundához:
1 tojás
6 dkg tömlős sajt (folyósabb fajtát válasszunk)
0,5 dl olaj
1 nagy csipet só
15 dkg liszt
1,4 dl tej
A combokat lebőrözzük, kicsontozzuk, 3-4 darabba vágjuk, besózzuk.
A tojást és a sajtkrémet robotgéppel simára keverjük, belevegyítjük a többi hozzávalót is. Híg nokedlitészta-állagúnak kell lennie. Ha túl sűrű, kevés tejjel hígítsuk, ha túl híg, liszttel sűrítsük (a sóra figyeljünk!).
Belekeverjük a csirkedarabkákat, majd feltesszük az olajat és felforrósítjuk. Közepes lángon aranybarnára sütjük a falatkákat. Csipesszel, vagy villával dolgozzunk, egy kicsit mindig csepegtessük le a darabokat.
Ízlés szerinti körettel, de a legjobb, ha salátával tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!