Fűszeres, kukoricás palacsinta köretnek vagy csak magában
Raguk kísérője vagy kitűnő vega főfogás
Nemrég kaptam anyukámtól egy nagy adag kukoricalisztet, ami közelített a lejárati idejéhez. Szoktam én is használni, bár általában csak az angol muffint forgatom bele, de mivel ételt nem dobunk ki, az elkövetkezendő pár napban több mindenhez is fel akartam használni.
Éppen valamilyen ragut készítettem, ahhoz láttam valahol ötletnek kukoricalepényt (nem tudom hol, de a végeredmény úgysem hasonlít már az eredetihez :) ). Felturbóztam kicsit a színét és az ízét is, végül kaptam egy akár önmagában is fogyasztható kis palacsintát.
Kukoricalepény
Hozzávalók 4 főre:
40 dkg kukorica
4 ek kukoricaliszt
4 ek liszt
4 tojás
5 ek apróra vágott snidling
1 kápia paprika
Só, bors
Olaj a sütéshez
A kukoricát egy tálba tesszük, rászórjuk a liszteket és ráütünk 2 tojást. Összeforgatjuk, úgy fog kb. kinézni, mintha be akartuk volna panírozni a kukoricát. Kivesszük az egyharmadát és simára turmixoljuk a maradék két tojással. Visszaöntjük, hozzáadjuk a snidlinget és az apró kockákra vágott paprikát. Megsózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, egy-egy ek masszát beleteszünk, a kanál hátával 1,5 cm vastagra lapítjuk, megformázzuk. Közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, körteként vagy a kedvenc szószunkkal magában fogyasztjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!