Gránátalmás, diós saláta nem csak böjtre
Sültek nagyszerű kísérője, könnyű saláta naranccsal
A mostani időszaknak elvileg az önmegtartóztatásról kellene szólnia, főleg ételekben. Én nem tartom, egyrészt mert nem vagyok vallásos, másrészt az én szervezetem pontosan tudja, mikor elég a húsból. Ilyenkor a zöldséges ételeket próbálom felturbózni különböző állagú hozzávalókkal, hogy még izgalmasabbak legyenek.
Az alábbi salátáról egyik ismerősöm áradozott, hogy náluk ezt még a gyerekek is megeszik, hát kipróbáltam. Mi a párommal odáig voltunk érte, de "természetesen" a gyerekeknek ez sem tetszett... Mindegy, több maradt nekünk :)
Diós, narancsos saláta gránátalmával
Hozzávalók 4 főre:
1 kisebb fej jég- vagy lollo saláta
2-3 gránátalma
2 narancs
4 nagy marék dió
4 ek földimogyoró- vagy dióolaj
A diót késsel durvára vágjuk, száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. A gránátalmák magját kiszedegetjük (Félbevágjuk, a gyümölcsök tetejét kanál hátával erőteljesen csapkodjuk. Fehér rész ne keveredjen közé, mert az keserű). A narancsok héját lereszeljük, majd a maradék fehér részt késsel levágjuk. A húst kivágjuk a gerezdek közül, el is felezzük. A maradékot összenyomjuk, a kifolyt levet megtartjuk. A salátát falatnyi darabokra tépkedjük (vághatjuk is, de akkor azonnal fogyasszuk), keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a magokat, rálocsoljuk a narancs levét és az olajat, óvatosan összekeverjük.
Salátástálban tálaljuk, a narancs héjával megszórva kínáljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!