2015. már 31.

Gránátalmás, diós saláta nem csak böjtre

írta: Hajós Ágnes
Gránátalmás, diós saláta nem csak böjtre

Sültek nagyszerű kísérője, könnyű saláta naranccsal

A mostani időszaknak elvileg az önmegtartóztatásról kellene szólnia, főleg ételekben. Én nem tartom, egyrészt mert nem vagyok vallásos, másrészt az én szervezetem pontosan tudja, mikor elég a húsból. Ilyenkor a zöldséges ételeket próbálom felturbózni különböző állagú hozzávalókkal, hogy még izgalmasabbak legyenek.

Az alábbi salátáról egyik ismerősöm áradozott, hogy náluk ezt még a gyerekek is megeszik, hát kipróbáltam. Mi a párommal odáig voltunk érte, de "természetesen" a gyerekeknek ez sem tetszett... Mindegy, több maradt nekünk :)

 

Diós, narancsos saláta gránátalmával

 DSC_3596s

Hozzávalók 4 főre:

1 kisebb fej jég- vagy lollo saláta

2-3 gránátalma

2 narancs

4 nagy marék dió

4 ek földimogyoró- vagy dióolaj

 

A diót késsel durvára vágjuk, száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. A gránátalmák magját kiszedegetjük (Félbevágjuk, a gyümölcsök tetejét kanál hátával erőteljesen csapkodjuk. Fehér rész ne keveredjen közé, mert az keserű). A narancsok héját lereszeljük, majd a maradék fehér részt késsel levágjuk. A húst kivágjuk a gerezdek közül, el is felezzük. A maradékot összenyomjuk, a kifolyt levet megtartjuk. A salátát falatnyi darabokra tépkedjük (vághatjuk is, de akkor azonnal fogyasszuk), keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a magokat, rálocsoljuk a narancs levét és az olajat, óvatosan összekeverjük.

Salátástálban tálaljuk, a narancs héjával megszórva kínáljuk.

DSC_3595s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

saláta dió narancs gránátalma