Sült halfilé ropogós bundában, grillezett zöldségekkel
Egészséges, színes halétel, kezdőknek is sikerülni fog (és nem is hizlal)
Sajnos ritkán eszünk halat, bár mindig megfogadom, hogy ez nem így lesz. Ha jól tudom, heti egyszer mindenképpen érdemes lenne valamiképpen magunkhoz venni a bennük levő értékes anyagok miatt.
A mostani ételhez hasonlót egyszer már készítettem, de akkor más volt a köret és egy kis citromszósz is párosult hozzá (itt található).
Most teljesen natúrra vettem a figurát, hagytam, hogy az alapanyagok íze magárt beszéljen, és bizony így is szuper lett. Ja, és annyira egyszerű, hogy a legkétbalkezesebbek is simán nekiállhatnak :)
Sajtkéregben sült hal grillezett zöldségekkel
Hozzávalók 4 főre:
80 dkg tengeri halfilé
30 dkg edami vagy puha trappista sajt
Só, fehér bors
Cukkini, bébirépa, paprika, stb., összesen kb. 60 dkg-nyi zöldség
Só, bors, zöldfűszer ízlés szerint
Olívaolaj
1 tojás
A halfilét nagyobb darabokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk. Egy grillserpenyőt felhevítünk, bekenjük olívaolajjal. A sajtot lereszeljük, a tojást felverjük egy csipet sóval. A halszeleteket először a tojásba, majd a reszelt sajtba forgatjuk, jól rányomkodjuk. A forróserpenyőbe fektetjük, addig sütjük, míg a sajtbunda ropogósra sül, ekkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
Közben a zöldségeket félcentisre szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, meghintjük kedvenc fűszerünkkel (én most kakukkfüvet használtam, jól megy a halhoz). Ezeket is megsütjük, nem kell teljesen puhára, maradhatnak roppanósak.
Tálaláskor petrezselyemmel díszíthetjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!