2015. máj 08.

Gyümölcsös spárgaleves ínyenceknek

írta: Hajós Ágnes
Gyümölcsös spárgaleves ínyenceknek

Málnaleves nem csak édesszájúaknak

Az elmúlt pár évben nyaranta egy étteremben dolgoztam. Mivel csak néhány éve van hivatalosan is papírom arról, hogy tudok főzni, végig kellett járnom ugyanúgy a szamárlétrát, mint egy diáknak (szerencsére idén már "rendesen" is főzhetek :) )

Pár naponta-hetente a tapasztaltabb szakácsok a szokásos étlap mellé kitaláltak valamilyen "napi" ajánlatot, amiből csak néhány adag készült.

Ilyen volt a most következő leves is, amit kifejezetten a különlegességeket kedvelőknek ajánlok. Kinézetre egy tipikus málnaleves, de mivel spárga is főtt benne, az egész kap egy egyedi ízt. Aki egyébként szereti a spárgát, az nagyon fogja kedvelni, én is így vagyok vele. Kóstoljátok meg!

 

Málnás spárgakrémleves

 DSC_1123s

Hozzávalók 4 főre:

Fél csokor fehér spárga

20 dkg málna + a tálaláshoz

2 dl joghurt

Kevés só

Cukor ízlés szerint

 

A spárgákat megtisztítjuk, fás részeit levágjuk, apróra daraboljuk. Feltesszük annyi vízben főni, amennyi bőven ellepi. 10 perc után hozzáadjuk a málnát, két perc után összeturmixoljuk az egészet. Visszatesszük a tűzre, felöntjük a joghurttal, majd ízlés szerint édesítjük. Kicsit többet tegyünk bele, mint amit az ízlésünk kíván, mert hidegen pont úgy lesz jó.

Teljesen kihűtjük, málnaszemekkel tálaljuk.

DSC_1121s

DSC_1119s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

 

Szólj hozzá

joghurt spárga málna