2015. máj 11.

Gyerekek kedvence, a bundás alma

írta: Hajós Ágnes
Gyerekek kedvence, a bundás alma

Gyors, olcsó desszert,  amit mindenki szeretni fog!

Nálunk az esti program része fürdés után a gyümölcsevés. Pont ezért, nemrég beszereztem egy tetemesebb mennyiségű almát, ami a jó idő beköszöntével rohamosan romlani kezdett. Gyümölcsleves már készült, kelt palacsinta is almaraguval, meg mozzarellás-almás csirkemell.

Végül az utolsó pár darabból a bundás alma készült. Nem kell semmi bonyolultra gondolni, egyszerű palacsintatésztát kell készíteni és ebbe mártani sütés előtt az almaszeleteket.

Számomra egészen hihetetlen volt, a két fiú mekkora mennyiséget volt képes eltüntetni belőle, ezért ha vacsorára készül, ne tálaljuk későn, mert rosszakat fognak álmodni :)

 

Bundás alma

 DSC_0915s

Hozzávalók 4 főre:

4 alma

1 tojás

20 dkg liszt

1,5 dl tej

Kevés buborékos víz

Csipet só

1 tasak vaníliás cukor

Bő olaj a sütéshez

 

Az almát keresztben egycentis szeletekre vágjuk, magjait kivágjuk. A tojást összekeverjük 15 dkg liszttel, a sóval, tejjel és annyi szódával, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A maradék lisztet tálba szórjuk.

Az almaszeleteket először a lisztben, majd a palacsintatésztában forgatjuk meg, végül a bő, forró olajban barnára sütjük.

Papírtörlőre szedjük, tálalás előtt megszórjuk vaníliás cukorral.

DSC_2156s

Soma keze :)

DSC_0911

DSC_2151s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

alma