Gyerekek kedvence, a bundás alma
Gyors, olcsó desszert, amit mindenki szeretni fog!
Nálunk az esti program része fürdés után a gyümölcsevés. Pont ezért, nemrég beszereztem egy tetemesebb mennyiségű almát, ami a jó idő beköszöntével rohamosan romlani kezdett. Gyümölcsleves már készült, kelt palacsinta is almaraguval, meg mozzarellás-almás csirkemell.
Végül az utolsó pár darabból a bundás alma készült. Nem kell semmi bonyolultra gondolni, egyszerű palacsintatésztát kell készíteni és ebbe mártani sütés előtt az almaszeleteket.
Számomra egészen hihetetlen volt, a két fiú mekkora mennyiséget volt képes eltüntetni belőle, ezért ha vacsorára készül, ne tálaljuk későn, mert rosszakat fognak álmodni :)
Bundás alma
Hozzávalók 4 főre:
4 alma
1 tojás
20 dkg liszt
1,5 dl tej
Kevés buborékos víz
Csipet só
1 tasak vaníliás cukor
Bő olaj a sütéshez
Az almát keresztben egycentis szeletekre vágjuk, magjait kivágjuk. A tojást összekeverjük 15 dkg liszttel, a sóval, tejjel és annyi szódával, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A maradék lisztet tálba szórjuk.
Az almaszeleteket először a lisztben, majd a palacsintatésztában forgatjuk meg, végül a bő, forró olajban barnára sütjük.
Papírtörlőre szedjük, tálalás előtt megszórjuk vaníliás cukorral.
Soma keze :)
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!