Rántott csirke ropogós kölesbundában, viszlát medvehagyma!
Ismét egy ropogós bundás csirke, ismét krumplival, ismét különlegesen
Úgy tűnik, lassan szokásommá válik, az unalomig készített rántott hús-krumpli ebédet feldobni :)
Nemrég egyik bloggertársam, Mrs. Lipton közzátett egy érdekes rántott hús-verziót, ahol zsemlemorzsa helyett főtt quinoa-t használt (recept itt). Annyira megtetszett az ötlet, hogy mindenképpen el akartam készíteni.
De ha már a hús is kicsit eltér a szokásostól, a püréhez is adtam egy kis zöldet, belevágtam a maradék medvehagymát. Ha már nincs, újhagyma zöldjével lehet helyettesíteni, úgy is finom lesz :)
Legutóbb a sütőtöknek intettem búcsút, ezzel a recepttel a medvehagymát búcsúztatom. Jövőre, veled, ugyanitt!
Kölesbundában sült csirkemell medvehagymás krumplipürével
Hozzávalók 4 főre:
60 dkg csirkemell
20 dkg köles
Só, bors
Liszt, tojás, bő olaj a sütéshez
80 dkg krumpli
1 csokor medvehagyma, szárai lecsipkedve, apróra vágva
Kb. 1,5 dl forró tej
5 dkg vaj+az újramelegítéshez
Só, fehér bors, 1/5 szerecsendió lereszelve
A krumplit héjában megfőzzük, vízzel kicsit kihűtjük, hogy pont meg tudjuk hámozni, de belül még forró legyen. A tejjel, vajjal, sóval, borssal, szerecsendióval krémesre nyomkodjuk (ha túl száraz, még tejet adhatunk hozzá). Mikor kellő ízű és állagú, belekeverjük a medvehagymát.
A kölest háromszoros mennyiségű, sós vízben kifőzzük (mint a rizst), kihűtjük.
A csirkemellet féltenyérnyi, 1 cm vastag szelekre vágjuk, sózzuk mindkét oldalát. Lisztbe, tojásba forgatjuk, majd a kihűlt kölest nyomkodjuk rá mindkét oldalára. Bő olajban kisütjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!