Néger kocka, retró és imádjuk
Csokis-habos süti gyerekkorunkból
Tudni kell a fiaimról, hogy ha sütiről van szó, akkor vagy apró vagy csokis.Vagyis aprósütiből szinte bármit befalnak, de ha egészben sült édességről van szó, akkor csokinak mindenképpen kell benne vagy rajta lenni (na, jó, kivéve a poharas sütit, az anélkül is jöhet :) )
Múltkor pont valami újdonság után kutattam, mikor beleakadtam a néger kocka receptjébe (már nem tudom, hol, de kb. millió helyen megtalálható). Ami nekünk ugye nem újdonság, gyerekkoromban egy csomószor ettük, de a gyerekeim még nem találkoztak vele.
Természetesen sikere volt :) Mondjuk, ha megszakadok, se tudom a habot magasabbra csinálni, szerencsére senkit se zavart...
Néger kocka
Hozzávalók:
20 dkg liszt
15 dkg vaj
4 tojás + 3 fehérje
20+10 dkg porcukor
2,5 dl tej
3 dkg kakaó
1 sütőpor
1 vanília kikapart magjai
1 tábla étcsoki
4 ek olaj
A tojások sárgáját 20 dkg cukorral, a puha vajjal, kakaóval simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a tejet. Egy 20X30-as tepsibe sütőpapírt terítünk, beleöntjük a masszát, 180 fokos sütőben megsütjük. A fehérjét vízgőz felett kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliát. A még forró tésztalapra kenjük, 5-10 percre visszatoljuk a sütőbe (amíg a teteje kicsit megbarnul).
A csokit apróra törjük, mikróban összemelegítjük, bevonjuk vele a süti tetejét. Kihűlés után szeleteljük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!