2015. júl 17.

Sárgarépa-krémleves fűszeresen

írta: Hajós Ágnes
Sárgarépa-krémleves fűszeresen

 Gyors krémleves, akár hidegen is!

 A nyári szünetben szinte állandósul a dilemma, hogy mit is főzzek holnap. A főételt még csak kitalálom, de a levessel folyton bajban vagyok.

A gyerekeknek a legjobb választás szerintem a krémleves, kis kivétellel abból bármilyet eltüntetnek. Ennek a kicsit megbolondított sárgarépa-krémlevesnek pedig már a színe is hívogató :)

Korianderes répakrémleves

 DSC_2720s

Hozzávalók:

Fél kg sárgarépa

1,2 l zöldségalaplé

1 kk koriandermag

1 mk római kömény

Só, bors

Kb. 1 dl tejszín

Kenyérkockák vagy levesgyöngy

 

A répát meghámozzuk, kicsire vágjuk. Feltesszük főni az alaplével és a mozsárban megtört fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. Mikor a répa puha, összeturmixoljuk, a tejszínnel hígítjuk a kellő állagúra.

Ízlés szerint hidegen vagy melegen, levesgyönggyel vagy kenyérkockákkal tálaljuk. Én a képen a sokmagvas kenyeremből készítettem (felkockázva, száraz serpenyőben megpirítva).

DSC_2722s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért! 

Szólj hozzá

répa tejszín koriander római kömény