Sárgarépa-krémleves fűszeresen
Gyors krémleves, akár hidegen is!
A nyári szünetben szinte állandósul a dilemma, hogy mit is főzzek holnap. A főételt még csak kitalálom, de a levessel folyton bajban vagyok.
A gyerekeknek a legjobb választás szerintem a krémleves, kis kivétellel abból bármilyet eltüntetnek. Ennek a kicsit megbolondított sárgarépa-krémlevesnek pedig már a színe is hívogató :)
Korianderes répakrémleves
Hozzávalók:
Fél kg sárgarépa
1,2 l zöldségalaplé
1 kk koriandermag
1 mk római kömény
Só, bors
Kb. 1 dl tejszín
Kenyérkockák vagy levesgyöngy
A répát meghámozzuk, kicsire vágjuk. Feltesszük főni az alaplével és a mozsárban megtört fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. Mikor a répa puha, összeturmixoljuk, a tejszínnel hígítjuk a kellő állagúra.
Ízlés szerint hidegen vagy melegen, levesgyönggyel vagy kenyérkockákkal tálaljuk. Én a képen a sokmagvas kenyeremből készítettem (felkockázva, száraz serpenyőben megpirítva).
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!