2015. aug 04.

Fetás cukkinitekercsek retektzatzikivel

írta: Hajós Ágnes
Fetás cukkinitekercsek retektzatzikivel

Pikáns vega étel, hűsítő salátával

Ezt a receptemet nemrég találtam, azt hittem, már régen feltöltöttem.

Igazi nyári étel, a cukkinidömping idején többször készítettem :)

 

Fűszeres fetával töltött cukkini retektzatzikivel

 DSC_1012s

Hozzávalók 2 főre:

2 kisebb zsenge cukkini

15 dkg feta

1 gerezd fokhagyma

1-1 ek frissen aprított snidling és petrezselyem

1 chili aprítva

2 csomag retek

3 ek görög joghurt

1 kk fehérborecet

1 ek extra szűz olívaolaj

Só, bors

1 gerezd fokhagyma

 

A cukkiniket zöldséghámozóval hosszában vékony szeletekre vágjuk, lesózzuk, félretesszük. A fetát villával összenyomkodjuk, elkeverjük a snidlinggel, petrezselyemmel, chilivel és az átnyomott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Egy szelet cukkinit kiterítünk, ráteszünk egy kk cukkinis pépet, feltekerjük. Így teszünk a többivel is, egy más mellé fektetjük egy tepsibe, 200 fokon addig sütjük, míg a cukkinik megpirulnak.

Közben a retkeket durvára reszeljük, 2 kk sót rászórunk, összekeverjük, 10 percig állni hagyjuk. A joghurtot simára keverjük az olívaolajjal, a borecettel, a zúzott fokhagymával és pártekerésnyi borssal. A retket kinyomkodjuk, összekeverjük az ízesített joghurttal. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk.

DSC_1009s

 Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért! 

Szólj hozzá

cukkini chili retek feta