Fetás cukkinitekercsek retektzatzikivel
Pikáns vega étel, hűsítő salátával
Ezt a receptemet nemrég találtam, azt hittem, már régen feltöltöttem.
Igazi nyári étel, a cukkinidömping idején többször készítettem :)
Fűszeres fetával töltött cukkini retektzatzikivel
Hozzávalók 2 főre:
2 kisebb zsenge cukkini
15 dkg feta
1 gerezd fokhagyma
1-1 ek frissen aprított snidling és petrezselyem
1 chili aprítva
2 csomag retek
3 ek görög joghurt
1 kk fehérborecet
1 ek extra szűz olívaolaj
Só, bors
1 gerezd fokhagyma
A cukkiniket zöldséghámozóval hosszában vékony szeletekre vágjuk, lesózzuk, félretesszük. A fetát villával összenyomkodjuk, elkeverjük a snidlinggel, petrezselyemmel, chilivel és az átnyomott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Egy szelet cukkinit kiterítünk, ráteszünk egy kk cukkinis pépet, feltekerjük. Így teszünk a többivel is, egy más mellé fektetjük egy tepsibe, 200 fokon addig sütjük, míg a cukkinik megpirulnak.
Közben a retkeket durvára reszeljük, 2 kk sót rászórunk, összekeverjük, 10 percig állni hagyjuk. A joghurtot simára keverjük az olívaolajjal, a borecettel, a zúzott fokhagymával és pártekerésnyi borssal. A retket kinyomkodjuk, összekeverjük az ízesített joghurttal. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!