Sült paprika és sajt mennyei olajos pácban
Grillhúsok tökéletes kísérője vagy ünnepi reggelik sztárja
Nemrég egy ismerősöm tette közzé a következő finomság receptjét, itt.
Alig bírtam kivárni a két napot, amíg összeért, annyira jól nézett ki... :)
Rögtön meg is ettem a felét pirítóssal (a többit focacciára téve sütöttem meg, recept nemsokára), igazi gyönyörűség volt, az az étel, aminek a fogyasztása közben nem tudsz megszólalni, csak élvezed az ízeket...
Pácolt kápia és sajt
Hozzávalók egy 4 dl-es üveghez:
2 db nagyobb kápia
10-15 dkg sajt (én gouda)
1 marék olajbogyó
3 gerezd fokhagyma
Pár db koktélparadicsom
Fél citrom leve
1 chili felkarikázva
1 dl extra szűz olívaolaj
1 dl tökmagolaj
1 ek méz
10 cm-es rozmaringágacska
Néhány bazsalikomlevél
Az olívaolajat felforrósítjuk, majd elzárjuk a lángot és beleszórjuk a vékonyra karikázott fokhagymát. Pár perc sercegés után hozzáadjuk a tökmagolajat, mézet, majd a citromlét. Jól elkeverjük, kihűtjük.
A paprikákat 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a héjuk hólyagos lesz, itt-ott megfeketedik. Kivéve langyosra hűtjük, héját lehúzzuk, csumáját eltávolítjuk. A húsát csíkokra vágjuk.
Egy 4 dl-es befőttesüvegbe elkezdjük rétegezni a paprikát, kockára vágott sajtot, chilit, beletesszük a koktélparadicsomokat és az olívabogyókat. Ráöntjük a fokhagymás olajat, beletesszük a rozmaringágat, bazsalikomlevelet, óvatosan megkeverjük.
2 napra hűtőbe tesszük, pirítóssal vagy grillezett húsok mellé fogyasszuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!