2015. aug 20.

Sült paprika és sajt mennyei olajos pácban

írta: Hajós Ágnes
Sült paprika és sajt mennyei olajos pácban

Grillhúsok tökéletes kísérője vagy ünnepi reggelik sztárja

 Nemrég egy ismerősöm tette közzé a következő finomság receptjét, itt.

Alig bírtam kivárni a két napot, amíg összeért, annyira jól nézett ki... :)

Rögtön meg is ettem a felét pirítóssal (a többit focacciára téve sütöttem meg, recept nemsokára), igazi gyönyörűség volt, az az étel, aminek a fogyasztása közben nem tudsz megszólalni, csak élvezed az ízeket...

 

Pácolt kápia és sajt

DSC_1143

 

 

Hozzávalók egy 4 dl-es üveghez:

2 db nagyobb kápia

10-15 dkg sajt (én gouda)

1 marék olajbogyó

3 gerezd fokhagyma

Pár db koktélparadicsom

Fél citrom leve

1 chili felkarikázva

1 dl extra szűz olívaolaj

1 dl tökmagolaj

1 ek méz

10 cm-es rozmaringágacska

Néhány bazsalikomlevél

 

Az olívaolajat felforrósítjuk, majd elzárjuk a lángot és beleszórjuk a vékonyra karikázott fokhagymát. Pár perc sercegés után hozzáadjuk a tökmagolajat, mézet, majd a citromlét. Jól elkeverjük, kihűtjük.

A paprikákat 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a héjuk hólyagos lesz, itt-ott megfeketedik. Kivéve langyosra hűtjük, héját lehúzzuk, csumáját eltávolítjuk. A húsát csíkokra vágjuk.

Egy 4 dl-es befőttesüvegbe elkezdjük rétegezni a paprikát, kockára vágott sajtot, chilit, beletesszük a koktélparadicsomokat és az olívabogyókat. Ráöntjük a fokhagymás olajat, beletesszük a rozmaringágat, bazsalikomlevelet, óvatosan megkeverjük.

2 napra hűtőbe tesszük, pirítóssal vagy grillezett húsok mellé fogyasszuk.

DSC_1134s

DSC_1142s

 Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért! 

Szólj hozzá

sajt olajbogyó tökmagolaj kápia