Pizzás csiga pofonegyszerűen, puha tésztával
Kedvenc pizzánk csigaalakban
Mikor sok gyereket kell ellátni pizzával, nekem aztán nincs kedvem husznöt tökéletes pizzát előkészíteni, mindenki ízlése szerint külön feltétezni és egyenként megsütni. Ráadásul a legtöbben sok mindent szeretnek, főleg, ha nem látják, hogy az ételben van :)
Ez a csiga pedig egyáltalán nem ördöngösség, nem annyira ropogós, inkább puha tésztával, ráadásul nagy főzőtudományra sincs szükség az elkészítéséhez.
Pizzás csiga
A tésztához:
60 dkg liszt
3,5 dl víz
1 tk cukor
0,5 dl olívaolaj
3 dkg élesztő
2 tk szárított oregánó
2 tk só
A szószhoz:
3 húsos paradicsom
2 ek olívaolaj
2 marék bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
Só, bors
Feltét:
Sonka, kukorica, pirított bacon, bármi, amit szeretünk
40 dkg reszelt sajt
A szószhoz valókat egy botmixerrel kissé darabosra aprítjuk, a végén a sót ízlés szerint állítsuk be.
A pizzatésztához a vizet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, hozzáadjuk a szárított oregánót, fakanállal átkeverjük. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az olívaolajat és az élesztős vizet. Megdagasztjuk, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha túl lágy lenne a tészta, egy kis lisztet hozzáadva átgyúrjuk, hogy később kezelhető legyen.
Másfél centi vastag téglalapra nyújtjuk, három részre vágjuk. Az így kapott csíkok 2/3-át megkenjük a paradicsomszósszal, elosztjuk rajtuk a sajt nagy részét (csak egy kevés kell majd a tetejére).
Erre jöhet a kedvenc feltét. A kent felüktől fogva feltekerjük, 5 cm vastagon felszeleteljük.
Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy magas falú tepsit, nem túl szorosan egymás mellé sorakoztatjuk a csigákat.
A tetejüket megszórjuk a maradék sajttal, 200 fokos sütőben készre sütjük (tűpróba).
Még langyosan a sütőpapírral kiemeljük a tepsiből, kihűtjük (ha addig el nem fogy…).
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!