Kolbászos-babos pulykaragu spanyol hangulatban
Chorizo, bab, kukorica, irány Andalúzia!
Ez az étel is egy szekrény- és hűtőkiürítés eredménye, de én annyira megszerettem, hogy legközelebb direkt így fogok vásárolni :)
Sokszor eszembe jut az Andalúz receptverseny (második lettem, ezzel). Sok embert ismertem meg bloggerkörből, akikkel így vagy úgy, de ma is tartom a kapcsolatot, szeretem a munkáikat. Mikor valami kicsit is spanyol hangulatú (tudom, az nem egészen andalúz!) ételt főzök, eszembe jut a főzőkurzus és a sok isteni fogás.
Szerintem ez is beleillene közéjük, egyszerű, ötletes, kolbászos-kukoricás :)
Spanyol ihletésű pulykaragu
Hozzávalók 4 főre:
60 dkg pulyka felsőcomb-filé
15 dkg chorizo (vagy valamilyen szárazkolbász)
1 konzerv fehérbab (lehet paradicsomos is)
1 kis konzerv sűrített paradicsom
Fél l alaplé
1 közepes hagyma
1 ek olívaolaj
20 dkg rizs
1 cső kukorica
Só, bors
A húst felcsíkozzuk, a chorizo-t felkockázzuk, a babot, ha nem paradicsomos, leöblítjük, a hagymát felaprítjuk.
Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rádobjuk a kolbászt. Mikor kiengedi a színét, hozzáadjuk húscsíkokat és gyorsan fehérre pirítjuk. Beletesszük a paradicsompürét, felöntjük 2 merőkanálnyi alaplével, kicsit sózzuk és borsozzuk. Magas lángon elfőzzük, majd ismét felöntjük. Ezt már alacsonyabb lángon főzzük, míg a hús teljesen megpuhul. Hagyjunk alatta valamennyi szaftot, majd az utolsó 2 percre adjuk hozzá a babot és főzzük össze.
Közben a rizst dupla mennyiségű, sós vízben feltesszük főni. A szemeket levágjuk a kukoricáról, a főzés utolsó 5 percére hozzáadjuk, majd összeforgatjuk.
Egy nagy adag rizst tányérra szedünk, a raguval körítve tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!