Sütőtökös-ementális csirkecomb gnocchival
Éttermi fogás otthon, neked is sikerülni fog!
Pár hónapja párom családjával elmentünk egy étterembe ebédelni. Szokásomhoz híven beleválasztottam, már nem tudom, mit ettem, de hagyott némi kívánni- (és tanulni-)valót maga után.
Viszont az egyik étel annyira finom volt, hogy muszáj volt itthon reprodukálnom :)
Tejszínes-petrezselymes gnocchi sütőtökös-ementális csirkecombbal
Hozzávalók 4 főre:
A gnocchihoz:
40 dkg krumpli
1 tojás
Só
Kb. 25 dkg liszt
Fél adag Alfredo mártás fél csokor petrezselyemmel összekeverve
1 kis sütőtök fele
20 dkg ementáli sajt
4 db egész csirkecomb
Só, bors
Kevés olaj a sütéshez
A sütőtököt feldaraboljuk, sütőben puhára sütjük. Kikaparjuk a húsát, pürésítjük. A csirkecombok bőrét lehúzzuk, a forgóknál kettévágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben nagyon kevés olajon elősütjük a csirkecombok mindkét oldalát, majd egy tűzálló tálba tesszük őket. Rájuk kanalazzuk a sütőtökpépet, kicsit megsózzuk, majd beterítjük a lereszelt ementáli sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
A gnocchihoz puhára főzzük a hámozott, felkockázott krumplit. Krumplinyomón átnyomjuk, alaposan megsózzuk, simára keverjük a tojással. Annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy könnyen kezelhető, ne túl kemény tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán 2 cm vastag rudakat sodrunk belőle, 3-4 cm-enként elvágjuk. Lisztezett villával sodrunk egyet rajtuk. Lobogó, sós vízbe szórjuk, egyszer óvatosan megkeverjük. Mikor feljöttek, még egy percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük. Megforgatjuk a mártásban.
Fogyasztás előtt pár kanál gnocchit tányérra szedünk, a sajtos, tökös csirkecombokkal tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!