2015. okt 13.

Sütőtökös-ementális csirkecomb gnocchival

írta: Hajós Ágnes
Sütőtökös-ementális csirkecomb gnocchival

Éttermi fogás otthon, neked is sikerülni fog!

Pár hónapja párom családjával elmentünk egy étterembe ebédelni. Szokásomhoz híven beleválasztottam, már nem tudom, mit ettem, de hagyott némi kívánni- (és tanulni-)valót maga után.

Viszont az egyik étel annyira finom volt, hogy muszáj volt itthon reprodukálnom :)

 

Tejszínes-petrezselymes gnocchi sütőtökös-ementális csirkecombbal

 DSC_3511s

Hozzávalók 4 főre:

A gnocchihoz:

40 dkg krumpli

1 tojás

Kb. 25 dkg liszt

 

Fél adag Alfredo mártás fél csokor petrezselyemmel összekeverve

 

1 kis sütőtök fele

20 dkg ementáli sajt

 

4 db egész csirkecomb

Só, bors

Kevés olaj a sütéshez

 

 

A sütőtököt feldaraboljuk, sütőben puhára sütjük. Kikaparjuk a húsát, pürésítjük. A csirkecombok bőrét lehúzzuk, a forgóknál kettévágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben nagyon kevés olajon elősütjük a csirkecombok mindkét oldalát, majd egy tűzálló tálba tesszük őket. Rájuk kanalazzuk a sütőtökpépet, kicsit megsózzuk, majd beterítjük a lereszelt ementáli sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

A gnocchihoz puhára főzzük a hámozott, felkockázott krumplit. Krumplinyomón átnyomjuk, alaposan megsózzuk, simára keverjük a tojással. Annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy könnyen kezelhető, ne túl kemény tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán 2 cm vastag rudakat sodrunk belőle, 3-4 cm-enként elvágjuk. Lisztezett villával sodrunk egyet rajtuk. Lobogó, sós vízbe szórjuk, egyszer óvatosan megkeverjük. Mikor feljöttek, még egy percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük. Megforgatjuk a mártásban.

Fogyasztás előtt pár kanál gnocchit tányérra szedünk, a sajtos, tökös csirkecombokkal tálaljuk.

DSC_3513s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért! 

 

Szólj hozzá

sütőtök sajt csirkecomb gnocchi ementáli