2015. okt 17.

Fűszeres, almás sült máj ropogós tortillával

írta: Hajós Ágnes
Fűszeres, almás sült máj ropogós tortillával

Gyors, különleges őszi ebéd fél óra alatt

Libamájimádatom még gyerekkoromban kezdődött, kicsiben, csirkemájjal indult :D

Ez is kitart még a mai napig, ha nem jut semmi az eszembe, előveszek egy adag csirkemájat a fagyasztóból és mire kiolvad, ki is találok hozzá valami körítést. Most alma és tortilla került hozzá, és igen, a fahéj nagyon is jól passzol az összeállításba.

Almás csirkemáj

DSC_0085s

Hozzávalók 4 főre:

70 dkg csirkemáj

20 dkg füstölt szalonna

2 kis fej mogyoróhagyma (vagy fél lila + fél vöröshagyma)

2 alma

1 mk fahéj

1 ág kakukkfű

1 ág rozmaring

Só, bors

A tálaláshoz 4 tortilla (receptem itt)

Olívaolaj

 

A szalonnát felcsíkozzuk. Egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, megfonnyasztjuk. Megszórjuk a fahéjjal, beletesszük a rozmaring- és kakukkfű-ágacskákat, kicsit sózzuk, nagyon borsozzuk. Az almát kockákra, a májat falatnyi darabokra vágjuk. A serpenyőbe tesszük a többi hozzávalóhoz, pár percig kevergetve pirítjuk. Akkor lesz jó, ha a máj kívül megsül, de a belseje krémes marad.

Tálalás előtt a tortillákat nagyobb darabokra vágjuk, serpenyőben kevés olívaolajjal megkenve mindkét oldalukat megpirítjuk.

DSC_0084s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért! 

Szólj hozzá

alma tortilla csirkemáj kakukkfű rozmaring fahéj