Fűszeres, almás sült máj ropogós tortillával
Gyors, különleges őszi ebéd fél óra alatt
Libamájimádatom még gyerekkoromban kezdődött, kicsiben, csirkemájjal indult :D
Ez is kitart még a mai napig, ha nem jut semmi az eszembe, előveszek egy adag csirkemájat a fagyasztóból és mire kiolvad, ki is találok hozzá valami körítést. Most alma és tortilla került hozzá, és igen, a fahéj nagyon is jól passzol az összeállításba.
Almás csirkemáj
Hozzávalók 4 főre:
70 dkg csirkemáj
20 dkg füstölt szalonna
2 kis fej mogyoróhagyma (vagy fél lila + fél vöröshagyma)
2 alma
1 mk fahéj
1 ág kakukkfű
1 ág rozmaring
Só, bors
A tálaláshoz 4 tortilla (receptem itt)
Olívaolaj
A szalonnát felcsíkozzuk. Egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, megfonnyasztjuk. Megszórjuk a fahéjjal, beletesszük a rozmaring- és kakukkfű-ágacskákat, kicsit sózzuk, nagyon borsozzuk. Az almát kockákra, a májat falatnyi darabokra vágjuk. A serpenyőbe tesszük a többi hozzávalóhoz, pár percig kevergetve pirítjuk. Akkor lesz jó, ha a máj kívül megsül, de a belseje krémes marad.
Tálalás előtt a tortillákat nagyobb darabokra vágjuk, serpenyőben kevés olívaolajjal megkenve mindkét oldalukat megpirítjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!