2015. dec 12.

Moszkauer, látványos és egyszerű

írta: Hajós Ágnes
Moszkauer, látványos és egyszerű

Csokis-diós-narancsos, békebeli teasütemény

Tavaly volt egy időszakom, mikor elég sok aprósüteményt sütöttem. Az egyik kedvencem a moszkauer volt, egyrészt könnyű volt elkészíteni, másrészt ebből még én is el tudtam volna pusztítani egy adaggal, annyira finom.

A recept Puffin Judittól van, csak a csoki mennyiségén változtattam, mert nekem ennyi elég volt... (Mondjuk a süti sem pont olyan lett, mint neki, de nem volt panasz rá :) )

 

Moszkauer

DSC_2974s

Hozzávalók:

15 dkg darált dió

10 dkg cukor

6 dkg kandírozott gyümölcs

5 dkg vaj

1 dl tejszín

2 dkg liszt

 

7 dkg étcsoki

2 ek olaj

 

A kandírozott gyümölcsöt késsel apróra vágjuk. Az összes hozzávalót egy lábasba tesszük, alacsony lángon addig főzzük, míg a cukor és a vaj felolvad. Egy szilikonos sütőlappal kibélelt tepsire teáskanálnyi halmokat teszünk egymástól kb. 10 centire. 180 fokos sütőben addig sütjük, míg az alja kicsit megbarnul. Csak pár perc, figyelni kell, mert könnyen megég!

A sütőből kivéve pár perc hűlés után lehúzzuk a sütőlapról, rácson kihűtjük a sütiket.

A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk. Hozzákeverjük az olajat, majd a kihűlt sütik alját megmártjuk benne. Alufóliára ültetve kihűtjük.

DSC_2966s

DSC_2975s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

dió csoki narancs tejszín