Moszkauer, látványos és egyszerű
Csokis-diós-narancsos, békebeli teasütemény
Tavaly volt egy időszakom, mikor elég sok aprósüteményt sütöttem. Az egyik kedvencem a moszkauer volt, egyrészt könnyű volt elkészíteni, másrészt ebből még én is el tudtam volna pusztítani egy adaggal, annyira finom.
A recept Puffin Judittól van, csak a csoki mennyiségén változtattam, mert nekem ennyi elég volt... (Mondjuk a süti sem pont olyan lett, mint neki, de nem volt panasz rá :) )
Moszkauer
Hozzávalók:
15 dkg darált dió
10 dkg cukor
6 dkg kandírozott gyümölcs
5 dkg vaj
1 dl tejszín
2 dkg liszt
7 dkg étcsoki
2 ek olaj
A kandírozott gyümölcsöt késsel apróra vágjuk. Az összes hozzávalót egy lábasba tesszük, alacsony lángon addig főzzük, míg a cukor és a vaj felolvad. Egy szilikonos sütőlappal kibélelt tepsire teáskanálnyi halmokat teszünk egymástól kb. 10 centire. 180 fokos sütőben addig sütjük, míg az alja kicsit megbarnul. Csak pár perc, figyelni kell, mert könnyen megég!
A sütőből kivéve pár perc hűlés után lehúzzuk a sütőlapról, rácson kihűtjük a sütiket.
A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk. Hozzákeverjük az olajat, majd a kihűlt sütik alját megmártjuk benne. Alufóliára ültetve kihűtjük.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!