2015. máj 31.

Különleges gomba keleties stílusban

írta: Hajós Ágnes
Különleges gomba keleties stílusban

Megismerkedtem a sárga gévagombával, nézd meg, mi sült ki belőle! Nemrég a piacon összefutottam ezzel a szépséges sárga gombával. Ha jól emlékszem, Jamie Oliver főzött már valamit vele, azt hiszem, bélszínnel párosította. Az árustól meg szoktam kérdezni, hogy mit érdemes készíteni, de a válasz…

Tovább Szólj hozzá

gomba

2015. máj 30.

Töltött palacsinta lazaccal, salátával - frissítően színes és ízes

írta: Hajós Ágnes
Töltött palacsinta lazaccal, salátával - frissítően színes és ízes

A jól variálható finomság sajttal, chilivel, a kedvenced lesz! Már többször leírtam, hogy inkább a sós palacsintákhoz vonzódom, nemrég mutattam egy mustáros-újhagymás hússal töltött változatot. A látogatásokból ítélve nektek is tetszett, ezen felbuzdulva hozok egy másik változatot, amit füstölt…

Tovább Szólj hozzá

saláta lazac palacsinta chili kapor torma avokádó

2015. máj 29.

Brutálisan csokis süti, ennél még nem ettem jobbat!

írta: Hajós Ágnes
Brutálisan csokis süti, ennél még nem ettem jobbat!

Ellenállhatatlan, duplán csokis édesség, függőséget okoz :) Ehhez a csokis süteményhez semmilyen vicces sztorit nem tudok fűzni, a kinézete magáért beszél. A rövid története annyi, hogy valamivel meg akartam lepni a fiúkáimat és mivel csak valami csokis jöhetett szóba, rákerestem a neten. A most…

Tovább Szólj hozzá

süti csokoládé csoki

2015. máj 28.

Rakott burgonya francia módra, sok sajttal

írta: Hajós Ágnes
Rakott burgonya francia módra, sok sajttal

A franciák is tudnak jó rakott krumplit sütni, nézzétek :) Egyik kedvenc szakácsom Anthony Bourdain. Imádom a fickót, bejárta az egész világot és nem finnyáskodott, akármit tettek elé. Persze, jó szakácshoz méltóan sok időt eltöltött Franciaországban is, hiszen az az igényes kulinária…

Tovább Szólj hozzá

krumpli sajt bacon

2015. máj 26.

Erdei gombaleves gazdagon, különlegesen és egyszerűen

írta: Hajós Ágnes
Erdei gombaleves gazdagon, különlegesen és egyszerűen

 A legjobb leves szegfűgombából készül! Van egy kedves gombaárus házaspár a helyi piacon, tőlük tudom beszerezni az éppen megtalálható erdei gombákat (idén sajnos nem volt kucsmagomba, illetve csak kb. 10 db...). Ma végre megérkezett az első adag szegfűgomba (ebben a vadételben már használtam) és…

Tovább Szólj hozzá

gomba szegfűgomba

2015. máj 25.

Sült gyümölcsök nyárson, sajttal, mézzel

írta: Hajós Ágnes
Sült gyümölcsök nyárson, sajttal, mézzel

Grillezni desszertet is lehet, ezt szeretni fogod! Nemrég több különleges grillételt készítettem, teljesen magával ragadott a faszénen sütés :) Nektek eddig az erdőlakó-burgert és az egzotikus óriásgarnélát mutattam, most jöjjön egy finom desszert. Ehhez szükség lesz nemrég mutatott panir-ra, némi…

Tovább Szólj hozzá

körte banán méz paradicsom eper panir

2015. máj 25.

Panir - nem panír, ez sajt!

írta: Hajós Ágnes
Panir - nem panír, ez sajt!

Indiai házi sajt, egyszerűen, otthon Többször hangoztattam már, hogy szeretem az indiai, fűszeres ételeket. Náluk az ország nagy része vegetáriánus, így rengeteg zöldséges fogásuk is van és persze a szent állat tejéből készült panir. Ez egy egyszerű házi sajt, melynek az elkészítéséhez csak tej és…

Tovább Szólj hozzá

tej sajt

süti beállítások módosítása