Sült gyümölcsök nyárson, sajttal, mézzel
Grillezni desszertet is lehet, ezt szeretni fogod!
Nemrég több különleges grillételt készítettem, teljesen magával ragadott a faszénen sütés :)
Nektek eddig az erdőlakó-burgert és az egzotikus óriásgarnélát mutattam, most jöjjön egy finom desszert. Ehhez szükség lesz nemrég mutatott panir-ra, némi gyümölcsre és mézre.
És büszkén mondhatom, ismét egy nem mindennapi desszertet sikerült összehoznom, amit a kis finnyásaim is szerettek!
Mézes-mentás grillezett gyümölcsök epres-paradicsomos sajtnyárssal
Hozzávalók 4 főre:
20 dkg panir (sajt, recept itt )
20 dkg eper
2 nagyobb paradicsom
1 ág rozmaring
Fél dl olaj
(1 ek cukor)
2-2 alma, körte, banán (vagy bármely más kéznél lévő gyümölcs)
Fél citrom leve
3-4 ek méz
1 kis maréknyi mentalevél
A panirt előző nap, de legalább is jó pár órával előbb el kell készíteni.
A gyümölcsöket félcentisre szeleteljük, grillrácson mindkét oldalukat kissé megsütjük. Nem kell puhára, mert szétmállik. Még forrón megcsorgatjuk a mézzel, citromlével, rátépkedjük a mentalevelek nagy részét (a többi a tálaláshoz kell). Óvatosan összeforgatjuk, félretesszük.
A sajtot, epret és paradicsomot hasonló nagyságú, falatnyi darabokra vágjuk. A rozmaringot vágjuk apróra, pácoljuk ebben a hozzávalókat 1-2 órát. Ha a paradicsom nem édes, sütés előtt forgassuk meg kevés cukorban. Húzzuk őket nyársra, tegyük a grillrácsra. Minden oldalukat megsütjük, a gyümölcssaláta tetején tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!