2015. máj 25.

Sült gyümölcsök nyárson, sajttal, mézzel

írta: Hajós Ágnes
Sült gyümölcsök nyárson, sajttal, mézzel

Grillezni desszertet is lehet, ezt szeretni fogod!

Nemrég több különleges grillételt készítettem, teljesen magával ragadott a faszénen sütés :)

Nektek eddig az erdőlakó-burgert és az egzotikus óriásgarnélát mutattam, most jöjjön egy finom desszert. Ehhez szükség lesz nemrég mutatott panir-ra, némi gyümölcsre és mézre.

És büszkén mondhatom, ismét egy nem mindennapi desszertet sikerült összehoznom, amit a kis finnyásaim is szerettek!

 

Mézes-mentás grillezett gyümölcsök epres-paradicsomos sajtnyárssal

DSC_4895s1
 

Hozzávalók 4 főre:

20 dkg panir (sajt, recept itt )

20 dkg eper

2 nagyobb paradicsom

1 ág rozmaring

Fél dl olaj

(1 ek cukor)

 

2-2 alma, körte, banán (vagy bármely más kéznél lévő gyümölcs)

Fél citrom leve

3-4 ek méz

1 kis maréknyi mentalevél

 

A panirt előző nap, de legalább is jó pár órával előbb el kell készíteni.

A gyümölcsöket félcentisre szeleteljük, grillrácson mindkét oldalukat kissé megsütjük. Nem kell puhára, mert szétmállik. Még forrón megcsorgatjuk a mézzel, citromlével, rátépkedjük a mentalevelek nagy részét (a többi a tálaláshoz kell). Óvatosan összeforgatjuk, félretesszük.

A sajtot, epret és paradicsomot hasonló nagyságú, falatnyi darabokra vágjuk. A rozmaringot vágjuk apróra, pácoljuk ebben a hozzávalókat 1-2 órát. Ha a paradicsom nem édes, sütés előtt forgassuk meg kevés cukorban. Húzzuk őket nyársra, tegyük a grillrácsra. Minden oldalukat megsütjük, a gyümölcssaláta tetején tálaljuk.

DSC_4901s1

DSC_4899s1

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

 

Szólj hozzá

körte banán méz paradicsom eper panir