2015. máj 30.

Töltött palacsinta lazaccal, salátával - frissítően színes és ízes

írta: Hajós Ágnes
Töltött palacsinta lazaccal, salátával - frissítően színes és ízes

A jól variálható finomság sajttal, chilivel, a kedvenced lesz!

Már többször leírtam, hogy inkább a sós palacsintákhoz vonzódom, nemrég mutattam egy mustáros-újhagymás hússal töltött változatot.

A látogatásokból ítélve nektek is tetszett, ezen felbuzdulva hozok egy másik változatot, amit füstölt lazaccal, tormával, citrommal, szóval minden földi jóval megbolondítottam. Nekem mindkettő ízlett, sőt biztos, hogy folytatni fogom az ötletelést palacsinta-ügyben :)

 

Lazacos töltött palacsinta zöld salátával

 DSC_0216s

Hozzávalók 4 főre:

Palacsintatészta 10-12 db-hoz (recept itt)

Olaj a sütéshez

10 dkg füstölt lazac

2 ek frissen reszelt torma

1 lime héja, felének a leve

4 dl tejföl

1 chili vékonyan felkarikázva

10 dkg reszelt, könnyen olvadó sajt

2 db avokádó

4 db kovászos uborka

3 szívsaláta

1 kis csokor kapor

1 nagy gerezd fokhagyma

Só, bors

 

A lazacot összetépkedjük, egy tálban villával összekeverjük, -nyomkodjuk a tormával, limehéjjal és -lével, 3 ek tejföllel, a chili felével és a lereszelt sajttal. Megsózzuk, borsozzuk. A serpenyőt kiolajozzuk, felforrósítjuk. Eloszlatunk benne egy merőkanál tésztát, takarékra vesszük a lángot. Mikor a széle elkezd felpöndörödni és az alja szilárd egy evőkanálnyi tölteléket ráhelyezünk a tészta egyik felére. Ráhajtjuk a tésztát úgy, hogy a töltelék a félhold felső részére kerüljön, ezután az alsó részt is óvatosan ráhajtjuk. Lapáttal kicsit megnyomkodjuk, majd óvatosan megfordítjuk, hogy tészta mindenhol megsüljön. A többivel is így járunk el, mikor megsültek, egy más mellé csúsztatjuk egy tálra. Melegen tartjuk.

A maradék tejfölt szintén megsózzuk, belenyomjuk a fokhagymát és simára keverjük a kapor leveleivel.

Tálaláskor egy tányéron elhelyezzük a salátaleveleket, a csíkokra vágott kovászos uborkát és a héjától megfosztott és vékonyra szeletelt avokádót. Ráhelyezünk 2 palacsintát, majd a kapros-fokhagymás tejföllel és a maradék chilikarikákkal díszítjük.

DSC_0218s

DSC_0213s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

saláta lazac palacsinta chili kapor torma avokádó