2015. nov 29.

Isteni gombapaprikás tejszínnel

írta: Hajós Ágnes
Isteni gombapaprikás tejszínnel

Néha csak egy kicsit kell változtatni, hogy valami nagyszerűt alkossunk :) Bármilyen furcsa, én sem teszek mindennap valami fenomenális ínyencséget az asztalra. A gyerekeim sokkal jobban értékelik a megszokott, ismert ízeket, de nem adom fel, elmúlik egyszer a finnyás gyerekkor :) Viszont a…

Tovább Szólj hozzá

gomba szalonna pirospaprika

2015. nov 28.

A klasszikus görög saláta

írta: Hajós Ágnes
A klasszikus görög saláta

A horiatiki eredeti receptje Ez igazából egy nyári recept, hiszen a felhasznált zöldségek ekkor a legízesebbek, de én télen is sokszor készítem. Akár magában, akár egy nagy lakoma részeként is szeretjük. Kicsit tovább kell vadászni az igazán jóízű paradicsomot, végső esetben koktélparadicsommal…

Tovább Szólj hozzá

paradicsom uborka bazsalikom feta

2015. nov 28.

Omlett sült paprikával, rukkolával - pár perc boldogság

írta: Hajós Ágnes
Omlett sült paprikával, rukkolával - pár perc boldogság

Tartalmas reggeli csak nekem Sokszor korábban kelek, mint a család többi része (milyen meglepő :) ). Ilyenkor, ha a család ébresztése előtt van 15 percem, omlettet készítek magamnak. A fiúk is szeretik a tojást, de inkább megmaradnak a sima rántottánál, mindenféle cicoma nélkül, szóval az omlett…

Tovább Szólj hozzá

tojás paprika rukkola

2015. nov 26.

Vajban sült borjúmáj zöldborsóval, céklával

írta: Hajós Ágnes
Vajban sült borjúmáj zöldborsóval, céklával

Így készítsd el ezt a ritkaságot, neked is menni fog! Köztudottan a libamáj a kedvenc eledelem, de a legtöbb állatét szeretem. Így van ez a borjúval is, ami ritkán látott vendég nálunk, kis városomban csak furán néznek a hentesek, ha érdeklődök :) Szerencsére néha csoda történik... Éttermekben sem…

Tovább Szólj hozzá

tejszín borsó cékla borjúmáj

2015. nov 25.

Vaddisznószív-steak, favágóragu és zsemlegombóc

írta: Hajós Ágnes
Vaddisznószív-steak, favágóragu és zsemlegombóc

Rusztikus vadétel három alaprecepttel Ennek a fogásnak az az apropója, hogy jó pár hónapja kaptam egy nagy adag vaddisznómájat és -szívet. Akkor kisebb részekre osztva többféle ételt készítettem, ez közülük az egyik. Először féltem a vaskos, eres szívet sima sült húsként elkészíteni, de egyáltalán…

Tovább Szólj hozzá

tejföl szalonna zsemle vaddisznószív

2015. nov 24.

Sült kelbimbó és sütőtök ropogós kenyérrel, dióval, fűszeresen

írta: Hajós Ágnes
Sült kelbimbó és sütőtök ropogós kenyérrel, dióval, fűszeresen

Ünnepi köret, ami hús nélkül is megállja a helyét Télen, ha mondhatjuk így, a káposztaféléknek van szezonja. Én személy szerint imádom a kelbimbót, még annak idején Angliában szerettem meg, ahol életemben először kóstoltam simán párolva, zöldköretként. Aztán itthon csak fagyasztva kaptam egy…

Tovább Szólj hozzá

alma dió sütőtök kelbimbó kakukkfű rozmaring újhagyma

2015. nov 23.

Csupa zöldség-leves méregtelenítésre, macskajajra

írta: Hajós Ágnes
Csupa zöldség-leves méregtelenítésre, macskajajra

Melengető, egészséges, könnyen elkészíthető - és isteni! Jönnek a jéghideg éjszakák, szívesebben kortyolgatunk forralt bort, hogy "átmelegedjenek a tagjaink" :D Jó duma... :D Ilyenkor a másnap reggel, délelőtt elég szörnyű tud lenni, szerencsére ritkán van benne részem, de nagyon tudok szenvedni...…

Tovább Szólj hozzá

sütőtök gomba zeller római kömény cékla sárgarépa édesburgonya petrezselyem kelkáposzta tökmag

süti beállítások módosítása