Ropogós, szezámmagos, bundás csirkemáj
Kívül ropogós, belül krémes falatkák könnyen, "robbanás" nélkül :)
Rengeteg csirkemájas receptem van, letagadhatatlanul ez az egyik kedvenc alapanyagom.
Nemrég új ötlet után kutattam, így találtam meg Mautner Zsófinál a következő receptet. Nagyon megtetszett az ötlet, el is készítettem. Bár én a végén nem toltam be a sütőbe, mert szerintem akkor eléggé kiszáradt volna, így meg szép rózsaszín, szinte krémes maradt.
Ja, és gyerektársaságnak ideális fogás, nálunk a felét elcsipegették, mire ebédeltünk volna :)
Szezámos-bundás csirkemáj
Hozzávalók 4 főre:
60 dkg csirkemáj
10 ek liszt
4 ek szezámmag
Kb. 2 dl kefir
Só, bors
Bő olaj a sütéshez
1 ek sütőpor
A májat falatnyi darabokra vágjuk, villával alaposan megszurkáljuk, hogy ne "robbanjon". Megsózzuk, -borsozzuk (igen, a csirkemájat lehet!).
A lisztet egy tálban összekeverjük a szezámmaggal és a sütőporral, a kefirt egy másik tálba öntjük.
A májakat először a lisztbe, majd a kefirbe, végül ismét a lisztbe forgatjuk. Közben az olajat közepesen forróra melegítjük, mintha rántott szeletet szeretnénk sütni.
Kis adagokban pár perc alatt megsütjük a falatkákat, papírtörlőre szedjük.
Ízlés szerinti körettel, salátával vagy köret nélkül, mártogatóssal tálaljuk.
Mi az előző bejegyzésben leírt céklaketchup-pel ettük, nagyon illett hozzá :)
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!