Csirkemell fetával, görög hangulatban
Göngyölt csirke sajttal, spenóttal, aszalt paradicsommal
Ez a mostani recept a legutóbbi hűtőkisöprés eredménye. Kipakoltam magam elé, amiből már csak kevés volt és/vagy lassan lejár és ez lett belőle :)
Fetás, zöldséges töltött csirkemell
Hozzávalók 4 főre:
4 nagyobb csirkemell-filé, egyenként kb. 25 dkg-osak
20 dkg feta
4 db olajban eltett aszalt paradicsom lecsepegtetve
5 dkg bébispenót
1 kis tojás
Só, bors
2 szelet bacon
Olívaolaj
A bacon-t apróra vágjuk, zsírját egy serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöket kivesszük, kihűtjük.
Egy tálban villával összenyomkodjuk a fetát, hozzáadjuk a bacon-t, az apróra vágott aszalt paradicsomot, a tojást és szép adag frissen őrölt borsot. Nagyjából simára keverjük, megkóstoljuk, ha kell, megsózzuk.
A csirkemellekről levágjuk a „lengő” részt, félretesszük más ételhez, én lefagyasztottam. A maradék húst késsel először balra, majd jobbra bevágjuk, kihajtjuk, mint egy könyvet. Ha még vastag a kihajtott rész, ismét bevágjuk, az a lényeg, hogy minél nagyobbra ki lehessen „nyitni”. Mindkét oldalukat kiklopfoljuk, de lehetőség szerint maradjanak egyben. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
A húsok egyik hosszabbik oldala mentén egy csíkban kirakjuk a bébispenót-levelekkel, majd elosztjuk rajtuk a tölteléket, óvatosan felcsavarjuk. Egy akkora alufólia darabot levágunk, amire a rolád simán ráfér, vékonyan bekenjük olajjal. Ráfektetjük a tekercset, felcsavarjuk, a széleit szaloncukorszerűen megtekerjük. Így járunk el a többivel is, egy tepsibe ültetjük, fél cm-nyi vizet öntünk alá. 180 fokos sütőben fél órát sütjük, kivesszük. Ha már elbírja a kezünk, göngyöljük ki a húsokat, a bacon visszamaradt zsírján gyorsan átpirítjuk. Tálalhatjuk is, én farinata-val kínáltam.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!