Medvehagymás sajtkrém házilag, pofonegyszerűen
Mindjárt véget ér a szezon, medvehagymát a kiflire!
Tudom, sokan már unják a medvehagymát, de én még egyáltalán nem. Sőt, ha lehet, a legtöbb megszokott ételt megvariálom, feldobom vele.
Most egy sajtkrémet hoztam, aminek az ötletét még a gyerekeim bölcsis korában tanultam. Ott ugyanis igyekeznek mindent pépes alakban kenni a kenyérre, hogy a picik egyszerűen meg tudják enni. Volt jó pár kence, ami kifejezetten tetszett, a sajtkrémjük is ilyen volt, otthon is többször készítettem.
Ezt a receptet dobtam fel most a szezon kedvencével, amihez az kiflit is én sütöttem (receptje itt) :)
Medvehagymás sajtkrém
Hozzávalók:
Fél csokor (kb. 10 dkg) medvehagyma
15 dkg vaj
10 dkg jó minőségű gouda sajt
Fél tk só
Pár tekerésnyi bors
2 ek tejföl
A medvehagymát durvára vágjuk, a sajtot lereszeljük, a vajat felkockázzuk. Az egészet késes robotgépben egyneművé dolgozzuk. Ha nem lenne elég kenhető, még tegyünk hozzá tejfölt.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!