Csípős káposztasaláta az én változatomban
Savanyúság "kínai" módra
Szoktam néha ebédelni kínai étkezdében, több kedvencem is van. Pl. a csípős-savanyú leves, itthon is sokszor készítem (receptje itt).
Aztán az illatos-omlós csirkemell, aminek végre-valahára sikerült egy normális receptjére akadnom, itt azt is megtaláljátok.
Emellé én nem rizst, hanem csípős káposztasalátát szoktam enni, szerintem tökéletesen kiegészítik egymást. Ehhez is vadásztam receptet a neten, de azok nem voltak túl szimpatikusak, inkább a saját verziómat készítettem el. Szerintem tök jó lett, majdnem pont olyan, mint a "bóti".
Ja, és mi is az alcímben a macskaköröm? Állítólag a nálunk megtalálható kínai éttermekben kínált ételeket nem is ismerik Kínában, erősen az európai konyhához lettek igazítva. Mondjuk az tényleg fura, hogy a kínálat Soprontól Debrecenig szinte tök ugyanaz... :)
Mindegy, én szeretem.
Csípős káposztasaláta
Hozzávalók:
1 közepes fej (kb. 1,2 kg) fejeskáposzta
2 közepes sárgarépa
1 ek só
A pácléhez:
Fél dl almaecet
1 (vagy 2) ek darált csípős paprika
1 ek cukor
2 tk só
A káposztát legyaluljuk, vagy durvára reszeljük, a sárgarépát is lereszeljük. Megszórjuk a sóval, kézzel összeforgatjuk, ¾ órát állni hagyjuk.
Addig a pácléhez valókat simára keverjük, addig, amíg a só és cukor teljesen feloldódik.
A káposztát kézzel kinyomkodjuk. Ráöntjük a levet, összeforgatjuk, lehetőség szerint 1-2 napot állni hagyjuk, közben többször átforgatjuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!