2016. máj 11.

Sajtos minipalacsinta rántottával, lazaccal

írta: Hajós Ágnes
Sajtos minipalacsinta rántottával, lazaccal

Ms. Dahl finomsága az én konyhámban

Már egyszer említettem az angol ex-supermodellt, Sophie Dahlt egy régebbi írásomban (akkor kétszer sült, töltött krumpli készült), aki a szakmába beleunva főzőcskézni kezdett. Ő ugyan vegetáriánus, de ha kell, a barátjának, vendégeknek húsételeket is elkészít.

A most következő reggelit Bálint-nap környékén mutatta be az egyik főzős csatornán. Nekem annyira megtetszett, hogy az első adandó alkalommal el is készítettem. 

És komolyan, annyira, de annyira finom lett, hogy ezután sűrűn látott vendég lesz nálunk. Mondjuk füstölt lazacot csak különleges alkalmakkor fogok hozzá adni, anélkül is isteni :)

 

Tönkölyblini rántottával és füstölt lazaccal

DSC_0014s

Hozzávalók 2 főre:

A blinikhez:

85 g tönkölyliszt

1 tk sütőpor

Só, frissen őrölt bors

1,5 dl tej

1 tk mustár

70 g cheddar sajt

2 ek friss, apróra vágott snidling

2 nagy tojás fehérje

1 ek vaj

 

A rántottához:

4 tojás (plusz az előző kettő sárgája)

Só és frissen őrölt bors

1 ek vaj

 

A tálaláshoz:

15 dkg füstölt lazac

2 ek friss, apróra vágott snidling

 

A blinikhez a lisztet egy tálban összekeverjük a sütőporral, egy csipet sóval és némi frissen őrölt borssal. Hozzáadjuk a mustárt, a lereszelt sajtot és a snidlinget, beleforgatjuk a tojásfehérjéből keményre vert habot.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, 10 cm átmérőjű kis palacsintákat sütünk a masszából. Fogyasztásig melegen tartjuk.

A rántottához simára keverjük a tojásokat a tojássárgákkal, megsózzuk és borsozzuk. Ugyanebben a serpenyőben ismét kevés vajat olvasztunk, beleöntjük a tojásokat és a kívánt állagúra sütjük a rántottát.

Tálaláskor néhány blinit tányérra teszünk, rászedjük a rántottát, füstölt lazacvirágokkal és a snidlinggel meghintve kínáljuk.

DSC_0012s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

tojás palacsinta sajt snidling füstölt lazac