2016. jún 15.

Egyszerűen kihagyhatatlan ribizlis, marcipános rétes

írta: Hajós Ágnes
Egyszerűen kihagyhatatlan ribizlis, marcipános rétes

Különlegesség egy családtag konyhájából

A most következő finomság receptje és fotója nem a sajátom, még tavaly készítette a tesóm felesége, és annyira jól sikerült, hogy gondoltam, megosztom veletek. 

 

Ribizlis, marcipános, zabpelyhes rétes

 11793297_921790267887041_754475815_ns

6 réteslap

5-10 dkg vaj a kenéshez

30 dkg ribizli

8 marék zabpehely

1 ek fahéj

8 ek cukor

20 dkg marcipán

1 tojás

A szóráshoz porcukor

 

 

A réteslapból hármat-hármat egy konyharuhán egymásra rakunk, az alsó kettőt megkenjük olvasztott vajjal.

Elosztjuk rajtuk a ribizlit, zabpelyhet, megszórjuk a fahéjas cukorral, rácsipkedjük a marcipánt.

Feltekerjük a konyharuha segítségével, áttesszük egy tepsire, a tetejüket megkenjük olvasztott vajjal.

180 fokos sütőben barna ropogósra sütjük. Kihűlve szeleteljük, ízlés szerint a tetejüket megszórhatjuk szitált porcukorral.

yísdg

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

marcipán ribizli zabpehely