Egyszerűen kihagyhatatlan ribizlis, marcipános rétes
Különlegesség egy családtag konyhájából
A most következő finomság receptje és fotója nem a sajátom, még tavaly készítette a tesóm felesége, és annyira jól sikerült, hogy gondoltam, megosztom veletek.
Ribizlis, marcipános, zabpelyhes rétes
6 réteslap
5-10 dkg vaj a kenéshez
30 dkg ribizli
8 marék zabpehely
1 ek fahéj
8 ek cukor
20 dkg marcipán
1 tojás
A szóráshoz porcukor
A réteslapból hármat-hármat egy konyharuhán egymásra rakunk, az alsó kettőt megkenjük olvasztott vajjal.
Elosztjuk rajtuk a ribizlit, zabpelyhet, megszórjuk a fahéjas cukorral, rácsipkedjük a marcipánt.
Feltekerjük a konyharuha segítségével, áttesszük egy tepsire, a tetejüket megkenjük olvasztott vajjal.
180 fokos sütőben barna ropogósra sütjük. Kihűlve szeleteljük, ízlés szerint a tetejüket megszórhatjuk szitált porcukorral.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!