Szezámos-mázas csirkefalatkák - egy kis egzotikum az ünnepek előtt
Édes-sós finomság, ha unod a megszokottat
Szeretjük a csirkét, annak is legfőképpen a combját.
Inkább hajlandó vagyok a filézéssel szórakozni, mert a végeredmény sokkal ízesebb, szaftosabb lesz, minthogy a könnyen kiszáradó melléből süssek valamit.
Nemrég valami újdonságra vágytam, keresgéltem a külföldi oldalakon, ahol a következő receptre akadtam. Elkészítettem, nagyon szerettük, viszont sajnos a forrást fél óra kutatás után sem találom már... Szóval bocsánat az ötletgazdától, és nagyon köszönöm a jó ötletet, isteni finom lett.
Szezámos-balzsamos csirkefalatkák
Hozzávalók 4 főre:
A páchoz:
½ csésze balzsamecet
½ csésze méz
½ csésze barna cukor
¼ csésze szójaszósz
3 ág rozmaring levelei
5 gerezd fokhagyma félbevágva
4-6 csirke felsőcomb, kifilézve, falatnyi darabokra vágva
3 ek olaj
2 ek szezámmag
4 ek apróra vágott snidling
Só, bors
Köretnek főtt rizs
A páchoz valókat összekeverjük, beleforgatjuk a sózott, borsozott csirkedarabkákat, legalább 2 órát állni hagyjuk a hűtőben.
Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot, félretesszük. Ugyanebben az olajon körbepirítjuk a húsok minden oldalát, ezeket is félretesszük. Beleszűrjük a pácot, nagy lángon harmadára sűrítjük, majd visszatesszük a csirkefalatkákat.
Öt perc alatt közepes lángon készre főzzük, lecsepegtetjük, összeforgatjuk a szezámmaggal.
Rizzsel körítve tálaljuk, a végén megszórjuk a snidlinggel.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!