2016. dec 12.

Szezámos-mázas csirkefalatkák - egy kis egzotikum az ünnepek előtt

írta: Hajós Ágnes
Szezámos-mázas csirkefalatkák - egy kis egzotikum az ünnepek előtt

Édes-sós finomság, ha unod a megszokottat

Szeretjük a csirkét, annak is legfőképpen a combját. 

Inkább hajlandó vagyok a filézéssel szórakozni, mert a végeredmény sokkal ízesebb, szaftosabb lesz, minthogy a könnyen kiszáradó melléből süssek valamit.

Nemrég valami újdonságra vágytam, keresgéltem a külföldi oldalakon, ahol a következő receptre akadtam. Elkészítettem, nagyon szerettük, viszont sajnos a forrást fél óra kutatás után sem találom már... Szóval bocsánat az ötletgazdától, és nagyon köszönöm a jó ötletet, isteni finom lett.

 

Szezámos-balzsamos csirkefalatkák

dsc_3073s

Hozzávalók 4 főre:

A páchoz:

½ csésze balzsamecet

½ csésze méz

½ csésze barna cukor

¼ csésze szójaszósz

3 ág rozmaring levelei

5 gerezd fokhagyma félbevágva

 

4-6 csirke felsőcomb, kifilézve, falatnyi darabokra vágva

3 ek olaj

2 ek szezámmag

4 ek apróra vágott snidling

Só, bors

Köretnek főtt rizs

 

A páchoz valókat összekeverjük, beleforgatjuk a sózott, borsozott csirkedarabkákat, legalább 2 órát állni hagyjuk a hűtőben.

Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot, félretesszük. Ugyanebben az olajon körbepirítjuk a húsok minden oldalát, ezeket is félretesszük. Beleszűrjük a pácot, nagy lángon harmadára sűrítjük, majd visszatesszük a csirkefalatkákat.

Öt perc alatt közepes lángon készre főzzük, lecsepegtetjük, összeforgatjuk a szezámmaggal.

Rizzsel körítve tálaljuk, a végén megszórjuk a snidlinggel.

dsc_3071s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

 

Szólj hozzá

fokhagyma szójaszósz csirkecomb snidling szezámmag