Kekszfalatkák sajtkrémmel, füstölt lazaccal
Mutatós kínálnivaló különleges alkalmakra
Nemrég a tesómékat vártam vendégségbe.
Szeretem, mert jó vendégek, szinte mindent megesznek, a különlegességeknek meg külön örülnek. Így összedobtam a következő nem csak mennyei, de látványnak sem utolsó falatkákat.
Szilveszteri buliba is tökéletes lesz!
Kekszfalatkák kecskesajtkrémmel és füstölt lazaccal
Hozzávalók:
1 csomag sós keksz (kb. 10 dkg)
10 dkg friss kecskesajt
10 dkg vajkrém
10 dkg créme fraiche (ha nincs, sűrű tejföl)
1-1 ek apróra vágott, friss kapor és petrezselyem
1 csipet só és pár tekerésnyi bors
10 csepp citromlé
1 gerezd zúzott fokhagyma
15 dkg szeletelt füstölt lazac
Kb. 10 szem fekete, magozott olajbogyó
Kb. 25 szem kapribogyó
A sajkrémhez egy tálban villával összenyomkodjuk a kecsekesajtot, hozzákeverjük a vajkrémet és a créme fraiche-t. Hozzáadjuk a zöldfűszereket, sót, borsot és a fokhagymát, belecsepegtetjük a citrolét, ezekkel is alaposan kikeverjük. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük. Az olajbogyókat felkarikázzuk.
Kirakunk egy tálcát a kekszekkel, kis halmokat nyomunk rá a krémből. Közéjük tépkedjük a lazacot. Egy-egy olajbogyó-karikával és kapribogyóval díszítjük
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!