2016. dec 27.

Kekszfalatkák sajtkrémmel, füstölt lazaccal

írta: Hajós Ágnes
Kekszfalatkák sajtkrémmel, füstölt lazaccal

Mutatós kínálnivaló különleges alkalmakra

Nemrég a tesómékat vártam vendégségbe.

Szeretem, mert jó vendégek, szinte mindent megesznek, a különlegességeknek meg külön örülnek. Így összedobtam a következő nem csak mennyei, de látványnak sem utolsó falatkákat. 

Szilveszteri buliba is tökéletes lesz!

 

Kekszfalatkák kecskesajtkrémmel és füstölt lazaccal

dsc_1034s

Hozzávalók:

1 csomag sós keksz (kb. 10 dkg)

10 dkg friss kecskesajt

10 dkg vajkrém

10 dkg créme fraiche (ha nincs, sűrű tejföl)

1-1 ek apróra vágott, friss kapor és petrezselyem

1 csipet só és pár tekerésnyi bors

10 csepp citromlé

1 gerezd zúzott fokhagyma

15 dkg szeletelt füstölt lazac

Kb. 10 szem fekete, magozott olajbogyó

Kb. 25 szem kapribogyó

 

A sajkrémhez egy tálban villával összenyomkodjuk a kecsekesajtot, hozzákeverjük a vajkrémet és a créme fraiche-t. Hozzáadjuk a zöldfűszereket, sót, borsot és a fokhagymát, belecsepegtetjük a citrolét, ezekkel is alaposan kikeverjük. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük. Az olajbogyókat felkarikázzuk.

Kirakunk egy tálcát a kekszekkel, kis halmokat nyomunk rá a krémből. Közéjük tépkedjük a lazacot. Egy-egy olajbogyó-karikával és kapribogyóval díszítjük

dsc_1033s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért! 

Szólj hozzá

keksz kecskesajt kapribogyó füstölt lazac