Pikáns tortillaleves, ahogy szeretnéd
Forró pikáns húsleves tex-mex módra
Lucinda Scala Quinn az egyik kedvencem a főzős csatornán, itt már el is készítettem az egyik receptjét.
Nemrég az egyik műsorában húslevest főzött, mint a megfázás legnagyobb ellenszerét. Ő napi négy csészével javasol belőle, fájós torokra és étvágytalanságra biztos hatásos is :)
Aztán bemutatta az ő tortillaleves-változatát: mindenki ízlés szerint pakol a tányérjába (számunkra egymással nehezen összehozható) alapanyagokat, és rámeri a forró levest. Nagyon piszkálta a fantáziámat és kipróbáltam. Annyira ízlett, hogy azóta mindig tartok otthon tortillachipset és lime-ot, hogy a húslevest azzal ízesítsem.
Ebben a hideg időben egyébként is sokkal jobban esik a leves, egy nagy takaró alatt, óriásbögréből, valami jó filmet nézve szeretem a legjobban :)
Tortillaleves kívánság szerint
Hozzávalók 4 főre:
1 l húsleves
1 kis zacskó tortillachips
1 csomag hónapos retek
2-3 avokádó
1 csokor koriander
1-2 lime
Ízlés szerint chili
20-30 dkg főtt vagy sült csirkehús
A retket megfosztjuk leveleitől, felszeleteljük, tálba tesszük. Az avokádókat félbevágjuk, magjukat kivesszük, kikanalazzuk a húst a héjakból, szintén tálkába tesszük. A koriandert apróra, a lime-okat cikkekre, a chilit karikákra vágjuk, a húst cafatokra tépkedjük, ezeket is külön-külön tálban az asztalra helyezzük.
Mindenki ízlés szerint szed a feltétekből, majd rákanalazzuk a tűzforró levest. Akkor lesz jó, ha a chips kicsit megszívja magát, végül megcsorgatjuk az egészet a lime levével.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!