2017. jan 06.

Pikáns tortillaleves, ahogy szeretnéd

írta: Hajós Ágnes
Pikáns tortillaleves, ahogy szeretnéd

Forró pikáns húsleves tex-mex módra

Lucinda Scala Quinn az egyik kedvencem a főzős csatornán, itt már el is készítettem az egyik receptjét.

Nemrég az egyik műsorában húslevest főzött, mint a megfázás legnagyobb ellenszerét. Ő napi négy csészével javasol belőle, fájós torokra és étvágytalanságra biztos hatásos is :)

Aztán bemutatta az ő tortillaleves-változatát: mindenki ízlés szerint pakol a tányérjába (számunkra egymással nehezen összehozható) alapanyagokat, és rámeri a forró levest. Nagyon piszkálta a fantáziámat és kipróbáltam. Annyira ízlett, hogy azóta mindig tartok otthon tortillachipset és lime-ot, hogy a húslevest azzal ízesítsem. 

Ebben a hideg időben egyébként is sokkal jobban esik a leves, egy nagy takaró alatt, óriásbögréből, valami jó filmet nézve szeretem a legjobban :)

Tortillaleves kívánság szerint

dsc_1093s

Hozzávalók 4 főre:

1 l húsleves

1 kis zacskó tortillachips

1 csomag hónapos retek

2-3 avokádó

1 csokor koriander

1-2 lime

Ízlés szerint chili

20-30 dkg főtt vagy sült csirkehús

 

A retket megfosztjuk leveleitől, felszeleteljük, tálba tesszük. Az avokádókat félbevágjuk, magjukat kivesszük, kikanalazzuk a húst a héjakból, szintén tálkába tesszük. A koriandert apróra, a lime-okat cikkekre, a chilit karikákra vágjuk, a húst cafatokra tépkedjük, ezeket is külön-külön tálban az asztalra helyezzük.

Mindenki ízlés szerint szed a feltétekből, majd rákanalazzuk a tűzforró levest. Akkor lesz jó, ha a chips kicsit megszívja magát, végül megcsorgatjuk az egészet a lime levével.

dsc_1096s

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért! 

Szólj hozzá

csirke koriander chili retek lime avokádó tortillachips