Sajtos-húsos "reggeli" mexikói stílusban
Tortilla-szendvics gazdagon, igazi energiát adó napindító
Nemrég ismét betévedtem a csirkés gyorsétterembe, hívogató volt a reggelijük.
Olyan sajtos és (természetesen) rántott csirkefalatkás sült tortillát kínáltak, ami első látásra már hívogató volt. Azért féltem, hogy csak a photoshopnak köszönhető, de ugye a puding (ez esetben a quesadilla) próbája az evés.
Isteni volt, de tényleg, a kajakómából felocsúdva elhatároztam, hogy itthon is elkészítem. Mondjuk az árán megint kiakadtam, 1890 Ft ezért gyenge túlzás...
Na, mindegy. A csirkefalatkát az előző napi rántott hús-maradékkal helyettesítettem, a receptben persze frissen van készítve.
És szánom-bánom, de a Barbecue-szósz bizony bolti. Sajnos még nem találtam olyan receptet, amivel ezt a fajtát elő tudnám állítani, pedig valószínűleg literszámra készíteném...
Sajtos, rántott csirkés quesadilla
Hozzávalók 4 főre:
8 nagy méretű tortilla (ha magad készítenéd, itt találsz hozzá receptet)
4 db nagyobb csirke felsőcomb
Liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
Só, bors
20-20 dkg reszelt trappista és cheddar sajt
8-12 szelet bacon
Barbecue szósz
A húst kicsontozzuk, levesszük a bőrét, a húst négy szeletbe vágjuk. Ha vastagra sikerült, kicsit kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, max. fél centis legyen. Szokás szerint bepanírozzuk, olajban kisütjük, rácson lecsepegtetjük.
A bacon-öket ropogósra sütjük. 4 tortillát magunk elé terítünk, megszórjuk az egyik fajta sajttal, elosztjuk rajtuk a bacon-öket majd a rántott husikat. Meglocsoljuk a barbecue szósszal, nem kell spórolni, mehet rá bőven :) Megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
A tetejükre borítjuk a maradék tortilla lapokat, jól rányomkodjuk. Száraz serpenyőben, alacsony lángon mindkét oldalon addig melegítjük, míg a sajt megolvad.
Cikkekre vágjuk és fogyaszthatjuk is.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!