2017. máj 30.

Zöldséges-kolbászos tornyok a nyár jegyében

írta: Hajós Ágnes
Zöldséges-kolbászos tornyok a nyár jegyében

Gyors nyári rakottas egy kis magyaros beütéssel

A jó idő eljöttével mindig kedvet kapok a könnyű, mediterrán ételekhez. Mondjuk az év többi napján is szeretem, de az alapanyagok ilyenkor igazán ízletesek.

Nemrég egy kis muszakát ettem volna, de nem volt kedvem kétféle szószt főzni, meg abból nem is igazán lehet kis adagot készíteni, mi meg csak ketten voltunk. 

Így a következő, jóval egyszerűbb padlizsános, paradicsomos, sajtos fogást készítettem. És hogy a magyaros vonal se maradjon el, egy kis kolbászt is csempésztem bele :)

 

Padlizsántornyok kolbásszal

Hozzávalók 4 főre:

2 nagyobb padlizsán

2 szál puha kolbász (összesen kb. 40 cm)

30 dkg reszelt sajt

2 nagy paradicsom

2 nagy lilahagyma

1 csokor bazsalikom

Só, frissen őrölt bors

Olívaolaj

 

A padlizsánt egycentis karikákra vágjuk, minden oldalukat sózzuk, borsozzuk és megkenjük olívaolajjal. A paradicsomokkal és a hagymákkal is így járunk el. Serpenyőben mindkét oldalukat 2-2 perc alatt megsütjük, félretesszük. A kolbászokat kibontjuk a bélből, nagyobb darabokra mozsoljuk.

Egy jénai alját kikenjük, ráteszünk 8 padlizsánkarikát. Jöhet rájuk egy nagy csipet sajt, pár levél bazsalikom, paradicsomkarika, megint sajt, a kolbászmorzsa. Majd megint sajt, hagyma, kolbász, bazsalikom, sajt, padlizsán, paradicsom és ismét sajt.

180 fokos sütőbe toljuk kb. 20 percre. Ízlés szerinti salátával vagy körettel tálaljuk.

 Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Szólj hozzá

paradicsom sajt padlizsán kolbász